Svatopluk Otava: Větší politické zrůdy u nás už zkrátka nejsou

04.03.2016 19:21

Malé historické narovnání, k němuž dospěli (ku podivu) poslanci Parlamentu ČR v podobě návratu ke správnému pojmenování svátku, jenž jako jediný má v mezinárodním měřítku původ ve statečném odporu Českého národa proti německému nacismu, se stal náramným trnem v oku tak zvané pravice. Tak zvané je správné uvození podivných „pravičáků“ z TOP-09 a ODS, kteří dštili oheň a síru na Mezinárodní den studentstva. Germanofilský Kalousek se svým tupým kammerade Laudátem se přímo zalykali „apely na morálku“, „ukradeným symbolům“, „komunistickým zprofanováním“ atd…..

Svatopluk Otava: Větší politické zrůdy u nás už zkrátka nejsou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Fialovému alchymistovi Kalouskovi není vůbec na překážku, že veřejně blije na památku 11 statečných mladých lidí, které stály události mezi 28. Říjnem a 17. Listopadem 1939 životy a jimž na konto jejich odvahy a obětí vzdala hold Mezinárodní studentská rada v Londýně, když v době války zavázala celý mladý svět k boji proti bezpráví. Student Jan Opletal, pekařský učeň Václav Sedláček a devět dalších studentských aktivistů jsou českým, kolaborantským kalouskům a laudátům čí ódeesáckým stanjurům šuma fuk. Komunisté prý svátek zprofanovali. Takže dle vývodů těchto politikářských „myslitelů“ je Meinárodní den studentstva již více než 70 let „profanován“ nejen třeba v Rusku a Číně, ale též v USA, Francii, Německu atd.

Pozoruhodný tok žlučovitosti předvedli veřejně „ochránci evropských hodnot“. A nedostižný pramen partajnické blbosti. Jestlipak se ohnivý rétor Stanjura poradil se svým parteigenosse Přemyslem Sobotkou, absolventem VUML a komunistou par excellence, když zapáleně haněl „komunisty zneužívaný“ svátek? Kteří komunisté jej neužívali I ti, kteří jsou dnes pilíři ODS, jako pan Sobotka? A co chemický zběh Kalousek? I on horlil o zásadách a „nepřijatelnosti“ jakékoli tolerance ke komunistickým pohrobkům. Že by už „zapomněl“, jak se jistý předseda KDU-ČSL snažil jako vůbec první polistopadový „pravičák“ vykouzlit koalici ČSSD a Lidovců za tiché podpory KSČM? Opravdu to nebyl Kalousek? A skutečně takovému dalšímu komunistobijci Laudátovi nevadí, když „evropské hodnoty“ reprezentuje v Bruselu estébácký óbrsoudruh Štětina?

Na jedné straně je dobře, že tito dosud politicky certifikovaní zločinci dávají průchod svým neukojeným ambicím tak, jak to předvedli v parlamentu právě při této příležitosti. Protože dát volební hlas tomuto spolku (ať už TOP-09 či ODS) potom, co ve sněmovně předvedli a předvádějí, může jen zoufale neinformovaný jedinec s pamětí slepice. Ale zase je to špatně pro všechny seriózně smýšlející stoupence pravice, poněvadž volební potenciál těch poctivě prosazujících individualistické vídění společnosti se zužuje až do ztracena. Ovšem pravolevé nazírání na politiku dnes docela kulhá. Totální podmanění „lůzy“ (tj. těch, kteří je živí) mají v programu ti i oni za blahovolného přihlížení pohodlně parlamentně usádlené KSČM. Ale to už je jiná kapitola.

Je jen (nečekaně) dobře, že 17.listopad je konečně zase Mezinárodním dnem studentstva i v zemi, jejíž mladá generace za svobodu a nezávislost skutečně přinesla oběti. V té zemi, která se po mnoho let těmto  obětem macešsky vysmívala a plila na ně. A kde je třeba ještě mnoho vykonat, aby se „vláda věcí Tvých k Tobě navrátila“. Třeba tím, aby přestala vychovávat inkluzivní euroblby, ale hrdou generaci, co je zase schopna bojovat a přinášet i ty oběti.

p.s.

Topka tentokrát obstrukce nepoužila. Pan Kalousek má totiž plno jiné, významější roboty. Alarmuje své houfy po celé Malé straně a hodlá si to rozdat s Čínou za „náš způsob života“ na Tchajwanu. Na barikádu si k němu již vlezl i jakýsi Tibeťan Bursík…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…