Svatopluk Otava: Vše se nese v duchu, že to špatné v Evropě z čeho náhodu nejsou viněni Rusové, páchají Řekové...

07.02.2016 7:33

ekové jsou líní..., fixlovali s ekonomickými daty..., žijí si nad poměry..., nebudují hot spoty.., nekontrolují „uprchlíky“... Jednolitý tón „korektních“ médií a politiků, násobený osmanskou invazí, který se nevyhýbá ani naší politické scéně.

Svatopluk Otava: Vše se nese v duchu, že to špatné v Evropě z čeho náhodu nejsou viněni Rusové, páchají Řekové...
Foto: Redakce
Popisek: Řecká vlajka

Vše se nese v duchu, že to špatné v Evropě z čeho náhodu nejsou viněni Rusové, páchají Řekové. Jenže tentokrát pravdu nehledejme někde uprostřed, bude úplně jinde a těžko tam, kde nám ji podle mediálních masáží podstrkují média. Vezměme to po pořádku.

Líní? Těžko. Kdo byl v Řecku ví, že hrdý a pohostinný národ líný není. Těžko by mohl přežít na tak exponované poloze v Evropě po téměř 1 500 letech boje s Osmany a více než 2 500 letech bojů s jinými, vždy početně silnějšími národy. Těžko by nás též Řekové mohli obohatit o antickou kulturu a filozofii a o názorné příklady až úplného sebeobětování pro vlast.

Fixlovali..., žijí si... Jistě. To je fakt. Řečtí niedermayerové, singerové a teličkové si rádi plácli s kolegy západními bankstery, kteří jim za pobyt na výsluní rozprodávali Řecko pod rukama. (Hlavně německé) banky dobře věděly, že si pro svůj korupční kus masa díky mezinárodní „legislativě“ nakonec přijdou. Jen pořádně zbrojte...(na sekyru)!, dovolte dočasně svým obyvatelům život nad poměry...(na sekyru)!, uspořádejte megalomanskou, prodělečnou olympiádu...(na sekyru)! Kdo by odolal, když i ti naši „hoši, co tomu rozumějí“ tvrdí, že je to všechno O.K.? A skutečně si někdo myslí, že řecký rybář, sadař nebo restauratér či archeolog kroutil ekonomickými daty?

Zbraně se Řekům vždy hodily a hodí. Pro zajímavost – odvěký nepřítel a současný „spojenec“ v NATO Osman - vloni více než v 1 000 případech vojenským letectvem  narusšil řecký vzdušný prostor. A velmi, velmi touží po skalpech Řeků a Kypřanů. Prozatím toho má však v rámci větších a „vznešenějších“ cílů rozpracováno trošku více, takže spojil příjemné s užitečným a zavalil Řecko uměle vytvořenou a pilně vyráběnou vlnou „syrských“ „uprchlíků“.

Nebudují hot spoty... Ale, jo. Jenže si vzpomeňme na řecké vzepětí, které vloni vyvrcholilo snahou Tsiprasovy vlády ukončit západní, bankovní gangsterismus a emancipovat Řecko na základě mandátu vzešlého z demokratických voleb. Potupný bruselský „Mnichov“ který následoval, se Řekům zařízl jistě hluboko pod kůži. A Alexis Tsipras sice ustoupil, ale jak se dá dedukovat, žádný Hácha to přece jen nebude. Když už tedy Němci tak necitelně potupili řeckou hrdost a jejich kancléřka tak vlídně vítá své osmanské spojence na svém dvorku, ať si jdou... Ať se EU třeba zalkne svou licoměrnou „korektností“.... Ať nás vyloučí ze Schengenu... Bude to  dobrá příležitost pro návrat drachmy, období krve, slz a potu, ale v konečném důsledku? Cesta k vystoupení z EU, cesta ke svobodě, které si Řekové vždy cenili nejvíce.

Drtivé ekonomicko-vojenské kleště, jimiž Německo a Turecko tisknou řecký krk vyvolávají v Řecku dusivý tlak. Výsledek však dopředu tipnout lze jen těžko. Udusí se? Možná. Zachrání se v případě potřeby i za pomoci své druhé největší evropské armády? To spíše.

Že se takovými úvahami nezabývají naše politické „elity“ a „špičky“ nemůže překvapit. Že se podobnými úvahami nezabývá (alspoň se to tak jeví) i jindy bystrý a osvícený prezident Zeman však trochu překvapuje. Prozatím se totiž nezdá, že by nějak vybočoval z kruhu těch, co nasazují Řecku jen psí hlavu.

Vyšlo na euportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…