Svatopluk Otava: Zmatená Kavárna! Jen co pomohla vyhrát volby Babišovi, pracuje pilně na vítězství Miloše Zemana

13.11.2017 8:36

Těžko najít v širokém portfoliu mainstreamových euro(j)elit naprosto jednoznačnou špičku novinářského odpadu. Svá „esa“ má nepochybně Ukradená (dříve Česká) televize, vynikající slintálkové se též dobře živí v bakalokanálech, vycházejících dílem tištěnou a dílem internetovou formou.

Svatopluk Otava: Zmatená Kavárna! Jen co pomohla vyhrát volby Babišovi, pracuje pilně na vítězství Miloše Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancelář prezidenta republiky

Sociologický „badatel“ ve službách „pravdy“ (a lásky, to se ví…)

A protože platí, že jednooký je mezi slepými králem, dno žurnalistické žumpy může zaujmout třeba internetový portálek Forum24. I včera (jako každý den) exceloval ve vymýšlení drastických báchorek o pokleslém charakteru prezidenta republiky pilíř tohoto „novinářského“ unikátu, sám též charakterový unikát Jan Jandourek. Obvinil prezidenta ze lži a na místě „dokazoval“ na „číslech“ a „faktech“, jak to „lhaní“ pan prezident vlastně provozuje.

Zpočátku zběhlý kněžík Jandourek celkem poctivě ocitoval prezidentovu myšlenku, že mezi nepřizpůsobivými občany různých lokalit se možná z 90% vyskytují Romové, zbývajících 10% pak může tvořit bílá chátra. Prezident soudí, že jakákoli diskriminace kohokoli je prostě diskriminací, včetně té diskriminace pozitivní. Pozitivní diskriminací rozumějme po marksovsku a dientsbierovsku rozdávání peněz všem kdo ječí, ale pracovat určitě nechtějí. Dá se s tím smysluplně nesouhlasit? Těžko.

Třicet a čtyřicet je devadesát. Nebo tak ňák…

Jandourek se však uječenců zastal, když sám na celé kolo písemně zaječel, že prezident lže. Lže, poněvadž – a hle! Čísla jsou totiž tato:

V letech 2005 – 2015 vzrostla prý zaměstnanost romského etnika z 29% na 38%,což sice zdaleka není ideál, ale je to pokrok. Říká pan Jandourek. Nu, dobrá. Věřme mu to.

Ve stejném období prý poklesla nezaměstnanost Romů ze 46% na 38%. Tak tady už na první pohled něco nehraje i pro žáčka základní školy, jenž se s procenty teprve seznamuje, ale pan Jandourek takový deficit logiky vysvětluje tím, že mnoho Romů pracuje prý „na černo“. Inu, jak jinak, chtěl-li by být kdosi jízlivý, ale hlavně – ti co „pracují na černo“ neberou sociální dávky a příspěvky na bydlení svých mnohačetných rodin? A jste si tím jist pane Jandourku?

Ze své číselné ekvilibristiky pak „novinář“ Jandourek dovozuje, že nepracujících Romů je tak maximálně třetina, možná tedy nějakých 33%. Tak kde je teda těch prezidentových 90%?! „Když neznám čísla, tak se podívám!“, ječí Jandourek. A prezident diskriminuje, prezident lže! Lžeeeee…!

Hruška a jabko jsou dvě hrušky? Nebo dvě jabka?

Skutečně? A z čehopak Jan Jandourek vyvozuje, že pan prezident hovořil o jakémkoli percentuálním poměru pracujících a či nepracujících Romů? To Miloš Zeman ani slůvkem nenaznačil, jen vyslovil tezi, že mezi nepřizpůsobivými může být 90% Romů a 10% bílé chátry. Což je docela dobře možné a není snad ani známo, že by se některá z dobře sponzorovaných romských či neromských neziskovek hodlala jakýmsi sociologickým výzkumem na tak tenký led pouštět, aby vnesla do problému jasno. Mohlo by to totiž dopadnout tak, že mezi nepřizpůsobivými je nakonec těch Romů třeba 91%, možná 92% nebo i 95%. Třeba také „jen“ 89%.

„Když někdo druhý den dohledá, že Zeman lže, je pozdě.“, truchlí pan Jandourek. Ale není! Stačí pak jiný druhý den (dnes, tedy třetí den) dohledat, že Jan Jandourek jako obvykle namíchá hrušky s jabkama a pak lže, když tvrdí, že prezident lže. Lže, ale pobaví a hlavně – svým (ne)mocným intelektem tak u soudných občanů zaboduje a Miloši Zemanovi neomylně pomůže vyhrát prezidentské volby. Takže – vřelý dík pane Jandourku…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…