Švédská policie je znechucená, cituje Jan Urbach

25.09.2016 13:20

Růst kriminality, vraždy, útoky na ženy, to je dnešní realita Švédska. Policisté tvrdí, že se bojí o vlastní bezpečnost. Vláda prý nevytváří odpovídající podmínky pro jejich práci. Podle analytiků stojí švédská policie před masovými odchody ze služby.

Švédská policie je znechucená, cituje Jan Urbach
Foto: wikipedia
Popisek: Švédská vlajka.

Odhaduje se, že s ohledem na bezprecedentní růst kriminality mezi migranty uvažuje o odchodu ze služby až 80 procent policistů. Švédská vláda, z počátku velmi otevřená přijímání uprchlíků, začala později přiznávat, že situaci nezvládá. Země se přitom stala jedním z nejžádanějších cílů migrace s ohledem na štědré sociální dávky a další podmínky života. V té době, v závěru roku 2015, již policie alarmovala, že jen za dva měsíce došlo v uprchlických střediscích k více než 3 tisícům případů násilí.

Situace se zhoršila natolik, že policie se např. vyhýbá z důvodů vlastní bezpečnosti místům s vysokou koncentrací migrantů. Není údajně den, kdy by maskované bandy neútočily kameny, zápalnými lahvemi, ale i ručních granátů na policisty, případně požárníky nebo záchranáře. „Je to stále horší, brzy nebudeme schopní provádět vyšetřování nebo vyjíždět k zásahům. Mnoho kolegů se ohlíží po jiné práci,“ řekl k situaci ve švédské policii seržant Peter Larsson.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…