Syrské velvyslanectví: Americký útok nelze označit jinak než agresí a hrubým porušením mezinárodního práva

07.04.2017 15:19

Prohlášení Velvyslanectví Syrské arabské republiky k americké agresi proti Sýrii.

Syrské velvyslanectví: Americký útok nelze označit jinak než agresí a hrubým porušením mezinárodního práva
Foto: archív autora
Popisek: US letecký útok Sýrie

Americký útok proti vojenské základně v Homsu nelze označit jinak než agresí proti svrchovanému státu a hrubé porušení mezinárodního práva.

Útok na syrskou armádu v čase, kdy tato armáda efektivně čelí terorismu na území Sýrie je jasným pokusem o oslabení této armády, což je v konečném důsledku posílení různých teroristických skupin na území Sýrie.

Tato agrese proti Sýrii není první. Minulý rok v oblasti Der Al-Zour americká armáda útočila a zabila více než 60 syrských vojáků a tím takzvanému Islámskému státu pomohla ovládnout celou oblast.
Dnešní útok byl realizován na základě lživých obvinění o použití chemických zbraní v oblasti Khan-Sheikhon .

Rada bezpečnosti nepřijímala žádnou rezoluci k tomu, aby označila viníka a přesto byla syrská armáda napadena bez jakýkoliv důkazů. Nebezpečí tohoto útoku spočívá v tom, že americká administrativa tímto posílá špatný vzkaz teroristickým skupinám v Sýrii a to ten, aby nadále používaly chemické zbraně pokaždé, když budou v bitvách prohrávat.

Syrské ministerstvo zahraničních věcí zdůraznilo, že Sýrie nevlastní chemické zbraně od roku 2013. Syrská armáda nepoužívala, nepoužívá a nebude nikdy používat chemické zbraně proti svému vlastnímu obyvatelstvu.

To, co bylo spácháno v oblasti Khan – Sheikhon je strašlivý zločin a je třeba vyšetřit a určit viníka.

Syrská armáda nepoužívala chemické zbraně ani proti teroristickým skupinám, natož aby je použila proti civilnímu obyvatelstvu.

Americká agrese proti Sýrii posílí síly, které nemají zájem o politické urovnání Syrské krize, což v důsledku znamená, že utrpení Syrského obyvatelstva bude pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …