Tomáš Haas: Ach jo. Zase nějací "diskutéři" s ohromně chytrými argumenty

22.09.2017 16:53

K ukrajinskému neonacismu: Napsal mi pan Michael Kalný. Píše: Rád bych položil pár informačně zpřesňujících faktických dotazů. A další „diskutéři... Opravdu otázky, které může položit jen nemyslící tvor. Proberme to postupně.

Tomáš Haas: Ach jo. Zase nějací "diskutéři" s ohromně chytrými argumenty
Foto: MK
Popisek: Tomáš Haas

1. Kolik procent obyvatel Ukrajiny je součástí tohoto proudu?

Nezáleží na tom, kolik procent ukrajinců jsou neonacisté. Je jich rozhodně z mnoha důvodů více, než v kterékoliv jiné evropské zemi. Záleží ale na tom, jaký mají společenský a politický vliv.

Ti ukrajinští mají rozhodující vliv. Daleko větší, než by odpovídalo jejich počtu a jejich volebním výsledkům

2. Kolik zemí v Evropě (včetně Ruska) nemá fašistický menšinový politický proud? (Pokud málo, proč by to mělo Ukrajinu dělat více fašistickou?)

Nějakou neonacistickou skupinu, jako jsou naši skinheadi, má prakticky každá evropská země, a má ji i USA, Britanie, Kanada, nebo Rusko.

Ale jen na Ukrajině diktují vládě, rozhodují o obsazení vládních funkcí a mají ozbrojené útvary oligarchů a stranické ozbrojené síly formované podle a odvolávající se na vzory SA a SS v nacistickém Německu.

Kolik pluků ozbrojených fanatickými nácky mají naši skinhedi? Nebo britští, američtí, nebo ruští?

Ty jejich ozbrojené útvary, jejich ozbrojená a politická moc, je to, co je činí daleko nebezpečnější, než jakékoliv partičky skinhedů mezi Moskvou a San Franciscem a Prahou , Berlínem, Paříží a Londýnem mezi nimi.

3. Je tento proud dominantním Ukrajinským proudem a ztotožňuje se s ním relevantní část obyvatel? (Pokud ne, s čím se tedy ztotožňuje?)

A vy si opravdu myslíte, že těm náckům záleží na tom, kolik mají podpory mezi obyvatelstvem? Kolik získali hlasů ve volbách? Nemají méně poslanců než měli před vobami, jen jsou zvoleni za všechny strany parlamentu s výjimkou Opozičního bloku. Mají sílu prosazovat své zákony, mají nejvlivnější ministerstvo, Vnitro a policii.

4. Jak konkrétně vypadá ten náš evropský "support"?

Naše podpora, podpora Západu spočívá za

a) ve financování jejich výzbroje a výcviku.

b) v tom, že jsme je legitimizovali a mlčíme k jejich zvěrstvům,

c) mlčeli jsme když jimi kontrolovaná vláda bombardovala východoukrajinská města, byli jsme jejich tichými společníkyva vraždění nevinných civilistů.

5. - Ovládají tito lidé dominantně Ukrajinu? (Pokud ne, kdo tedy?)

Ano, dominují ukrajinské politice. Znáte někoho vlivnějšího, někoho, kdo by se jim mohl postavit?

6. Je náš "support" mířen hlavně těmto skupinám?

Ano, přímo i nepřímo je. V nejzkorumpovanější a privátními armádami ovládané zemi v Evropě to ani nemůže být jinak.

7. Je existence fašistických skupin v nějakém státě (formálně zvolených) důvodem pro kompletní odmítnutí politiky daného státu? (Pokud ano, jaký se nabízí postup?)

Ano, je. Kdyby byl Hitlerův režim hned z počátku odmítnut demokratickými zeměmi, nemohl by porušit dohody a militarizovat Německo, nacistický antisemitismus by byl odmítnut a odsouzen nejpozději v den po Křišťálové noci, nemohla by být podepsána Mnichovská dohoda, Anglie a Francie by se urgentněji připravovaly na válku a nežily by v iluyi, že Herr Hitler je gentleman, se kterým je možné dohodnout dokonce „mír na věčné časy“.

A konce konců, jak často se proti režimům označeným za „nedemokratické“ dopustily a dopouští dokonce ozbrojených akcí dopustili a dopouští USA a NATO?

8. Je opravdu ukrajinská krize způsobena dominantně otázkou těchto uskupení? (Pokud ne, čím ještě?)

Ano je. Přečtěte si co o tom píši zde na FB ve svých statusech, nebudu to kvůli vám do nekonečna opakovat, ostatně by to asi bylo stejně zbytečné.

9. Jsou tyto skupiny v konfliktu relevantní? (Pokud ne, jaké skupiny jsou relevantnější?

Když máte dvě skupiny v konfliktu, nebo ve svazku kde jeden dominuje, pak jsou obě relevantní. Vaše otázka je nelogická.

To, co jste mi položil, nejsou "informačně zpřesňující faktické dotazy.

Jsou to nesmyslné a nelogické pokusy najít pro nacismus na Ukrajině nějakou omluvu.

Stejně jako stejně hloupé argumenty pana Zubatého:

"Taky je zajímavý, že židi ze západu Ukrajiny napsali otevřený dopis, že se necítí ohroženi“

:-)

To je asi tak průkazné, jako usmívající se židé v nacistickém "dokumentárním filmu" o Terezíně, i s dětmi hrajícími si na hřišti a spokojenými seniory posedávajícími na Terezínských lavičkách.

Vyjádření všech židovských organizací, od Izraelské vlády přes Wiesenthalovo Centrum, Izraelský tisk a židovské organizace západní Evropy pro Vás pane Zubatý nemají cenu, protože ohrožení Židé na západě Ukrajiny, středisku ukrajinského neonacismu s historií pogromů a vraždění, jehož pachatelé jsou dnes prohlašováni za "Hrdiny Ukrajiny", pod tlakem vydali jedno prohlášení.

Porovnávat ukrajinské nacisty s jejich po SS modelovanými po zuby ozbrojenými pluky Národních gard s vlastním zastoupením ve vládě a parlamentu, s neonacistickými skupinkami kdekoliv jinde v Evropě, nebo dokonce s Orbanovou legitimní Maďarskou vládou, může jen osoba mysli mdlé.

Tomáš Haas

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …