Tomáš Haas: Tak nevím. Jsem nacista?

20.02.2016 14:21

Lidé, kteří se obávají masové muslimské imigrace, jsou prý xenofóbové a jejich postoj se dá přirovnat k těm českým fašistům, kteří koncem třicátých let minulého století požadovali, aby Československo nepřijímalo židovské emigranty z Hitlerova Německa. A kdyby dostali šanci, zřejmě by chtěli poslat muslimské migranty do plynu.

Tomáš Haas: Tak nevím. Jsem nacista?
Foto: MK
Popisek: Tomáš Haas

Muslimové mně nikdy nevadili, i když jsem žil v zemích a ve městech, kde jich bylo hodně a i když jsem s některými pracoval, i když jsem měl muslimské sousedy, se kterými jsem měl korektní a přátelské vztahy.

Nechci ale změnit charakter České republiky, nechci, aby se z ní stal islámský stát.

Nechci, aby měli muslimové nadstandardní výhody, nechci, aby se měnily naše zákony, jídelníčky v naši školách a rozhodně nechci, aby u nás platilo právo Šaría, které již bylo, nebo je uplatněno v Británii, v Kanadě, v Australii a jinde. V záležitostech v jurisdikci rodinných soudů mezi muslimy, je uplatňováno právo Šaría a rozhoduje nikoliv soudce, ale arbitr, imám. Žena se sice "může odvolat" k soudu v případě, že nesouhlasí s jeho rozhodnutím, ale co ji potom čeká v muslimské komunitě, víme z případů v Německu a jinde v Evropě.

Každý právník ví, co znamená mít v jedné zemi dva právní systémy, a to ani nemluvím o tom, že jeden z nich je importem ze sedmého století.

Ale to přesně muslimové chtějí tam, kde jich je dostatečné množství. A západní státy a vlády jim ustupují.

Ohroženy jsou naše tradice a zvyky

A není to jen právo, je to i vše ostatní, školství, kultura oblékání, jídelníčky, vztah k menšinám, ženám, gayům a dalším a to, jak je s nimi zacházeno. Jsou to naše tradice a zvyky, které jsou ohroženy. Skutečně ohroženy, viz opouštění těchto tradic v západní Evropě - aby se jimi muslimové necítili „uráženi“. Ano, bojím se, že stejně jako v Holandsku i zde bude zakázán „ten černý vzadu“ na Tři krále, a než slavit „Dva krále“, raději zakážeme tu pro muslimy „ponižující“ tradici úplně. A stejně tak všechny jiné křesťanské tradice, kterých u nás, přestože nejsme příliš pobožní, máme hodně, vžily se a staly se součástí naší kultury.

Nechci problémy, které mají západoevropská města s muslimskými přistěhovalci. Nechci hořící auta, nechci násilí v ulicích, nechci, aby v našich městech vznikaly „no go“ zóny, nechci, aby vznikala a rostla rasová nenávist na obou stranách. To jsou bohužel produkty nepodařené politiky „multikulturalismu" ve všech zemích, bez výjimky, které se muslimské vlně otevřely.

Nelze myslím mluvit o nějaké kulturní výměně a vzájemném obohacení. Nevím, jak můžeme být obohaceni tím, že zavrhneme staré hodnoty a nahradíme je jinými. Píši záměrně „iinými“, ne „novými“, a má to důvod, ty hodnoty nejsou nové, jsou více než tisíc let staré a neměnné, jejich kánon, Korán pochází ze sedmého století a platí doslova, nesmí být měněn, jeho učení nepodléhá vývoji, do písmene platí to, co jak to sepsal za svého života prorok Mohamed a jeho bezprostřední následovníci.

Žijeme v moderní sekulární společnosti a neobohatí nás učení, které ženy podřizuje mužům až do takového detailu, jako je předepsaný způsob jejich bití.

Nepovažuji to za "kulturní obohacení", ale za kulturní ohrožení.

EU se úplně vzdala vlastních právních předpisů a smluv

Muslimové mně nevadí. Dokonce ani tady, když jich není tolik, aby ti fanatičtí mezi nimi začali chtít zásadně ovlivňovat naše životy. I to se bohužel s jistotou stává tam, kde je jich dostatečný počet.

Nemám nic proti kontrolované a bezpečné imigraci a udělování asylu. Ale jak víme, to není tento případ, EU se v oblasti imigrace a asylu úplně vzdala dodržování vlastních právních předpisů a smluv a chce dokonce trestat země, které je chtějí dodržovat.

Naše Ústava má své nedostatky, ale to nejdůležitější co obsahuje, je nenapadnutelné – platí pro všechny a přiznává všem stejná práva a svobody a poskytuje všem stejnou ochranu. Chci, aby toto zůstalo v platnosti.

O tom, jaká bude forma našeho spolužití, nerozhodují ti umírnění a pokojní muslimové. Budou o tom rozhodovat ti nejfanatičtější a nejmilitantnější, ti nejhlasitější z nich. I to je částí muslimské kultury a viděli jsme to ve všech zemích Arabského jara, i zemích Západu.

Je toho moc co nechci.

Hlavně nechci nic od muslimů, respektuji jejich kulturu, jejich tradice a dokonce i jejich náboženství.

Tam, kde jsou doma. Ne zde.

Ale nemyslím, že bychom se podle nich měli řídit my.

Dělá to ze mne nacistu, který by chtěl někoho plynovat?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…