Tomáš Haas: Vánoční poselství hněvem poznamenané

26.12.2016 13:05

Idiotům, kteří se na sociálních sítích a v mediích, které jim k tomu s radostí poskytují prostor, chlubí svou zásadovostí a nenávistí k sovětským okupantům, o které se domnívají že omlouvá jejich hyenismus a radost nad tragickým úmrtím desítek lidí, umělců světové proslulosti, kteří na té okupaci nenesou žádnou vinu:

Tomáš Haas: Vánoční poselství hněvem poznamenané
Foto: MK
Popisek: Tomáš Haas

Vy idioti, pouhých 23 let před tou sovětskou okupací, která měla necelých 140 obětí na životech Čechů a Slováků, skončila jiná okupace, které padlo za oběť více než 300000 lidských životů na území tehdejšího Československa a miliony na území celé Evropy.

Ta ruská skončila mírumilovně, dohodou o odchodu.

Ta první musela skončit porážkou okupanta, která stála miliony lidských životů v celé Evropě, zdaleka nejvíce pak životů vojáků v těch vámi tak nenáviděných uniformách, a daších milionů sovětských civilistů.

Dokonce i životů mimoevropských, amerických, kanadských, jihoafrických, indických, marockých, australských a dalších.

U nás bylo vyvražděno téměř celé jedno etnikum, v Evropě měl režim který nesl vinu za okupaci téměř celé Evropy na svědomí smrt šesti milionů příslušníků toho etnika, kteří nebyli obětí vojenských akcí, ale promyšleného průmyslového vraždění.

Z válčících národů přinesl nejvíce obětí ten, kterému vy hlupáci "nemůžete odpustit". Vojáci v uniformách na které svou chorobnou nenávist svádíte, byli tou silou, která nacismus porazila a tu okupaci o které se snažíte nevědět, ukončila.

Nejvíce mně dojímá, kolik z vás, kteří svou nenávist omlouvají okupací je mladších než 35, nebo 25 let. Kolik z vás mělo ve své rodině oběť ruské okupace? Jen já sám znám na tisíc lidí jejichž rodiny vzpomínají na své předky, kteří byli obětmi té první okupace. Byla mezi nimi i velká část mé rodiny, skoro celá rodina mého otce.

Tu oprávněnou, mnohatisíckrát více oprávněnou, nenávist jsme v sobě dokázali potlačit.

To, že jsme se dokázali smířit s Němci neznamená, že jsme se smířili s nacismem, s německou okupací, se zločiny proti lidskosti , vražděním a válkou.

Považuji to smíření za správné a nutné, budoucnost nelze stavět na nenávisti. Neznamená to, že zapomínáme, zapomenout znamená riskovat opakování.

Jen bych nevěřil tomu, že tu vaši "neutuchající nenávist k ruským okupantům" a ruskému národu máte ze svých hloupých hlav. Hloupých proto, že se chlubíte svým vlastenectvím, svou zásadovostí a pevností svého přesvědčení.

Máte prý "historickou paměť". Pěknou paměť, která dokáže obsáhnout jen události posledních několika let a zapomínat miliony obětí okupace jen o necelé tři desítky let předcházející, která má jen u nás stále ještě tisíce žijících pamětníků..

Radujete se nad smrtí lidských bytostí, umělců ze souboru,jehož kvality uznává celý svět, jen proto, že je souborem vojenským.

Radovali byste se stejně, kdyby spadlo letadlo s orchestrem německého Bundeswehru? Orchestrem, jehož hudebníci by byli oblečeni v německých uniformách? Také byste je spojovali s něčím, co udělal stát, který dnes již neexistuje a bylo to před desítkami let?

Já bych skoro věřil že ano, pokud byste dostali nový pokyn, pokud byste zaslechli novou melodii, novou píseň píšťal krysařů z Hamlynu.

Jak jsem napsal, považuji Vás za idioty. Nemá to nic společného s politikou, nebo ideologií.

Není to proto, že s vámi nesouhlasím. Nesouhlasit mohu s myšlenkou. Nemohu nesouhlasit s něčím, co v sobě nemá ani náznak myšlení.

Považuji vás za idioty jednoduše proto, že uvažujete a jednáte jako idioti. A ještě se tím chlubíte.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …