Tomáš Krystlík: K vašim námitkám, pane Ransdorfe!

24.07.2015 13:31

Ve své nejnovější replice (odkaz níže) citujete návrhy zacházení s Čechy, které byly časem zavrženy, čerpáte ze zdroje, který je prokázanou konfabulací, snášíte argumenty obsahující omyly historiků nebo jejich vyslovené dezinterpretace.

Tomáš Krystlík: K vašim námitkám, pane Ransdorfe!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česko okrojené o Sudety. Stále si ho připomínají v Sudetoněmeckém domě

Text M. Ransdorfa ZDE.

Nápadná na vašich přípisech je jedna věc. Na to, že mě považujte za nicotného skribenta, snášíte nápadně hodně protiargumentů. Proč asi? Že situace je vážná, že sedmdesát let budovaný domeček z polopravd a lží se začíná českým historikům bořit?

Vyvracet vaše protiargumenty jeden o druhém by určitě naprostou většinu čtenářů odradilo. Zde jen několik málo nepravd, jejichž vyvrácení zabere minimum místa. Je dokázáno, že Rauschning si značnou část Hitlerových výroků vymyslel. V akčním programu SdP z roku 1938, tj. v karlovarských požadavcích, jiný program SdP do svého konce neměla, není ani slovo o likvidaci českého národa nebo ho naznačující. Do vnitrozemí přesídlilo ze všech odstoupených zemí, tedy i z Těšínska, Slovenska a Podkarpatské Rusi 193 277 lidí a to nejen osob československé národnosti, ne tedy 300 000 jen z území odstoupených Německu. Do angloamerického plošného bombardování Německa se Češi na práci do říše dobrovolně hrnuli tempem takovým, že pro ně muselo být týdně vypravováno šest zvláštních vlaků. Nyní se na vše podívejme z jiného úhlu pohledu.

Čtenářům sugerujete ve shodě s axiomem českých historiků, že národně socialistické Německo považovalo Čechy za otrocký, podřadný národ určený k vyhubení. Jak se to ale slučuje s faktem, že 87,54 % Čechů Němci hodlali poněmčit a 0,015 % vyvézt na východ? (K nalezení v knize Detlefa Brandese: Germanizovat a vysídlit.) Jak to, že navíc chtěli Čechy přenárodnit na Němce jako jediný (!) národ v Evropě? Otroci a méněcenní jedinci se přece nepozdvihují na vlastní úroveň! Ani Holanďany, kteří jsou Němcům nejblíže, přenárodňovat nehodlali. Z toho nutně plyne, že byli přesvědčeni o hodnotě Čechů, coby národa sobě nejbližšího hodnotově i rasově, což jaksi automaticky vylučuje vámi uvedené bláboly o méněcenném národě a zamýšleném nevlídném zacházení s Čechy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…