Tomáš Krystlík: Šiřitelé ruských dezinformací by měli více přemýšlet

13.08.2014 7:27

Jako příklad nechť poslouží článek Jiřího Bati o sestřelení malajsijského letadla nad Ukrajinou: Němci nalezli v kabině MH 17 třicetimilimetrové otvory (www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Jiri-Bata-Nemci-nalezli-v-kabine-MH-17-tricetimilimetrove-otvory-Z-rakety-zeme-vzduch-to-nebylo-330364).

Tomáš Krystlík: Šiřitelé ruských dezinformací by měli více přemýšlet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ruská vlajka

Píše se v něm „Cockpit MH 017 byl zasažen ze dvou stran, jak vstupní tak výstupní otvory jsou na stejné straně!“ Z toho plyne, že letadlo bylo zasaženo z boku v podstatě proti sobě letícími ukrajinskými stíhačkami. Zázračně tedy zasáhly cíl letící kolmo k jejich dráze letu a tedy pohybující se zleva doprava nebo opačně rychlostí 250 m/s a při tomto krkolomném manévru se dalším zázrakem vzájemně nesestřelily! I kdyby se jim podařilo, bylo by letadlo zasaženo po podstatné délce trupu! Jenže autor, plukovník bývalé východoněmecké Nationale Volksarmee (NVA) Bernd Biedermann tvrdí a pan Baťa to bez jakékoliv vlastního přemýšlení přejímá, že byl zasažen jen cockpit. Už jen profesní minulost pana Biedermanna měla vzbudit u pana Bati ostražitost.

Dále pánové Biedermann a Baťa čtenářům tvrdí: „Kdyby bylo letadlo zasaženo zvenčí raketou, začalo by okamžitě hořet. Vedla by k tomu obrovská teplota vyvolaná třením, které generují střepiny pronikající trupem“, ale pomíjejí, že několik řádek výše je uvedeno: „SU 25 je vybaven 30mm kanónem GŠ-302 / AO-17A, s kotouči s 250 explodujícími náboji.“ Vstřel a exploze nábojů 30 mm ráže tedy podle nich na rozdíl od střepin hlavice BUK 11 nemají energii k vyvolání vysokých teplot potřebných k hoření? Ještě zajímavější je fakt, o němž se nezmiňují: Když náboje z leteckých kanónů v cockpitu explodovaly, jak to, že podle nich jsou „výstupní otvory 30mm ráže… méně pravidelně tvarované a jsou potrhané směrem ven“? Co je to za hloupost?

Antipropaganda počítá s tím, je na tom založena, že většina lidí, kterým je určena, příliš nepřemýšlí nebo nemá přístup k relevantním informacím. O to pozornější by měli být lidé typu Jiřího Bati, kteří dezinformace z antipropagandy přejímají a předávají další veřejnosti. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …