Tomáš Neumaier: Jak to bylo se sněmem Bloku proti islámu... Mně šlo vždy o transparentnost

30.05.2016 9:40

Popis průběhu sněmu Bloku proti islámu (BPI) pohledem jejího dosavadního člena, místopředsedy divize Praha III, zveřejněno na sociální síti Facebook:

Tomáš Neumaier: Jak to bylo se sněmem Bloku proti islámu... Mně šlo vždy o transparentnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Loga Ú-NK a Bloku proti islámu

 

Krátce:

Delegáti odešli na protest proti manipulování sněmu Martin Konvička a Petr Hampl, když nevpustili řádně navolené delegáty na sněm. Po návrhu hlasování, že chtějí zrušit Blok proti islámu a převést peníze do Islám v ČR nechceme se zvedli další delegáti, celkem jich odešla více než polovina. Následně, již bez naší přítomnosti, delegáti kolem Petr Hampl vyloučili Martin Konvička a rozpustili Blok proti islámu.

Dlouze:

Nejprve nebyli vpuštěni na sněm liberečtí delegáti a někteří členové BPI jako hosté. Konkrétně šlo o p. Pošívala, který již delší dobu dopředu žádal o možnost sněmu se zúčastnit a bylo mu pořadatelem Martin Vítek řečeno, že to zařídí. Překvapen dnes zjistil, že se pořadatelé rozhodli jej tam nepustit. Problém je o to větší, že je pán slepý, takže jsou pro něj přesuny vždy komplikovanější. Po hodině (!!) registrací nakonec jako host připuštěn byl. Liberečtí delegáti nikoliv.

Sněm začal tak, že předem určený moderátor Petr Štěpánek rovnou začal číst seznamy členů komisí a jen byly dávány k odhlasování - všichni členové komisí samozřejmě z okolí Martin Konvička a Petr Hampl. V průběhu hlasování se poté zvedl Radek Harry Nováček a obul se do obou pánů, kde hlavním tématem bylo i svévolné nevpuštění delegátů Libereckého kraje.

Načež se zhruba třetina sálu zvedla a odešla. Na místě zůstali mj. delegáti Středočeského kraje. Když však pánové navrhli zrušení Blok proti islámu a vyvedení peněz do Islám v ČR nechceme, i oni se zvedli a odešli.

V tu chvíli se sněm nejspíše stal neusnášení schopný. Nejspíše proto, že na místě bylo i několik náhradníků. Pokud by se počítali jen delegáti, odešla nadpoloviční většina. Co se dělo dál nevím, avšak výsledkem sněmu je vyloučení Martin Konvička z Blok proti islámu a rozpuštění Blok proti islámu.

Poznámka: V Liberci šlo o to, že bývalý předseda vyhlásil krajský sněm na konkrétní datum (16.5.), avšak zhruba týden předem změnil svévolně datum na (12.5.). Členové libereckého kraje ovšem proti tomu protestovali a na nové ohlášený sněm nedorazili. Přišlo tam celkem pět lidí, včetně předsedy, Martina Konvičky a Petra Hampla. Předseda rezignoval. Nominovaný (Martinem Konvičkou) koordinátor svolal sněm na původní datum, kde dorazilo 69% lidí z kraje, na kterém se navolilo nové předsednictvo, delegáti, zkrátka vše. Zápis existuje, četl jsem jej. 12 hodin před sněmem však Martin Konvička poslal libereckým zástupcům přiložený email. https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/…/13320364_10208221633…

Byl jsem tu osočen, že píšu jak Blesk. Mně osobně ovšem šlo vždy o naprostou transparentnost, proto i v rámci obvodu Praha III bylo od vypovězení smlouvy svoláno několik mimořádných schůzi, na kterých se mohli naši členové ptát na cokoliv a snažili jsme se jim podávat maximální množství informací, které jsme sami měli. Ze stejné transparentnosti sdílím i toto.

Pokud má někdo nějaké dotazy, rád samozřejmě odpovím.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …