Učitelé z Marsu chtějí změnit na školách výuku ekonomie

05.04.2017 15:48

Učitelé z Marsu jsou učitelskou iniciativou, která si dala za cíl zahrnout do výuky ekonomie aktuální témata, sdílet výukové materiály a předávat si zkušenosti. Deset učitelů se pravidelně schází, aby zlepšili praktickou připravenost absolventů středních škol.

Učitelé z Marsu chtějí změnit na školách výuku ekonomie
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná učebna

Po loňské pražské konferenci Be In Karlín, která měla za cíl posílit sociálně odpovědné podnikání, se spojila desítka učitelů z Prahy, Chocně či Hradce Králové, aby změnili dosavadní způsob výuky ekonomie na středních školách. S ironickou narážkou na své nadšení pro obor se nazvali Učiteli z Marsu. Jejich cílem je vytvořit metodiku, která propojí teorii s tržní realitou. “Chceme, aby téma ze vzdělávacích programů – například marketingový mix – studenti poznali na fenoménu káva. Zažijí kávovou kulturu, seznámí se s pěstováním kávy, pracují s konkrétním produktem a prostředím” vysvětluje Táňa Šárovcová z Karlínské obchodní akademie.

Učitelé z Marsu se setkávají při projektových dnech každý měsíc v Praze a na konci roku chtějí realizovat projektový týden, kde chtějí představit metodické novinky a získat zpětnou vazbu od studentů. K Učitelům z Marsu se připojili i doktorandi z VŠE, kteří hledají inspiraci pro výuku vysokoškolských studentů a na středních školách by měli pomáhat jako mentoři.

“Učitelé z Marsu jsou příkladem pro celý vzdělávací systém. Nečekají na pomoc ministerstva či novou zázračnou učebnici, ale sami hledají příležitosti, jak přes vzájemnou spolupráci zvýšit kvalitu výuky. Bez vzájemného sdílení totiž není vzdělávání,” říká Tamara Kováčová z EDUin, kde vede projekt Otevřené vzdělávání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…