Václav Danda: Depardieu a 600 dalších umělců Západu má stopku. Válka jako krycí manévr. Čeká nás to také?

29.07.2015 10:53

Václav Danda komentuje posedlost cenzurou a zakazováním, které je zdá se hlavní náplní "domácích úkolů" vládců v Kyjevě, vedle výprodeje toho nejcennějšího, co země má, do rukou především amerických protektorů:

Václav Danda: Depardieu a 600 dalších umělců Západu má stopku. Válka jako krycí manévr. Čeká nás to také?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Ruska

Ukrajinská veřejnost už se nepobaví nad filmy Asterix a Obelix s Gérardem Depardieu ani si nebude moci zhlédnout v kinech či televizi filmy s hvězdami jako je Steven Seagal. Tak jako v časech nejtužší komunistické cenzury se ukrajinská junta rozhodla zakázat nejen všechny filmy s těmito herci, ale zařadit na seznam nežádoucích dalších 600 umělců ze Západu, kteří dostatečně nepřivítali vítězství „pravdy a lásky“ na kyjevském Majdanu a následné vyvraždění více než 50 000 lidí včetně žen a dětí na Donbasu.

Západní umělci rozlobili Kyjev

Kromě Gérarda Depardieu, který přijal na protest proti politice Západu ruské občanství a několikrát se vyjádřil v tom smyslu, že většina lidí na Západě by byla šťastná, kdyby měla na rozdíl od bruselských loutek v čele tak zásadového prezidenta jakým je Vladimír Putin, se na seznam zakázaných autorů dostal i kultovní americký režisér Oliver Stone či hvězda Hollywoodu herec Mickey Rourke, který před rokem vystoupil spolu s dalším „hercem na indexu“ Stevenem Seagalem  na koncertě v Sevastopolu na oslavu připojení Krymu k Rusku a na sobě měl tričko s Putinem. Kromě nich se dostal na seznam i světoznámý srbský režisér Emir Kusturica. Jestli to tak půjde dál, budou v Kyjevě promítat jen filmy Jan Hřebejka a koncertovat tam bude jen Michal Kocáb s Migem 21, kteří byli od počátku s Karlem „číro“ Schwarzenbergem u toho a přirovnávali Majdan k listopadu 1989.     

Celá akce „kulturních výborů národního blaha“ více než jen připomíná praktiky komunistické propagandy: Očernit každého umělce ze zahraničí, který nejásal, nad budováním šťastných zítřků v socialistickém táboře. Ani v takovém případě však nedocházelo k úplnému zákazu a vytváření černých listin, jako je tomu v dnešním konečně vzorně "demokratickém" Kyjevě. Aby toho nebylo málo, přišla ukrajinská demokracie i s dalšími totalitními „vymoženostmi“, jako je zákaz politických stran, které odporují oficiální linii ukrajinské junty. Rozhodnutím "nezávislého soudu" tak byla s okamžitou platností zakázána činnost Komunistické strany. Komunisté nesmějí kandidovat ve volbách a nemají právo zapojit se do politického života země.

Komunisty zakázat, neonacisty podpořit

„Tato politická síla a jiné podobné politické strany od dnešního dne nemohou být subjekty volebního procesu a nemohou se účastnit komunálních ani celostátních voleb,“ prohlásil minulý týden v Kyjevě šéf ukrajinské Rady národní bezpečnosti a obrany Oleksandr Turčynov. Komunistická strana se až do majdanského ozbrojeného puče rozhodnutím voličů podílela na vládě a podporovala státním převratem svrženého prezidenta Viktora Janukovyče, což bylo podle pozorovatelů také hlavním důvodem jejího zákazu. Je příznačné, že zákaz se netýká desítek fašistických a nacistických organizací, z nichž mnohé kandidují ve volbách a ve veřejném životě neomezeně působí. Ty jsou naopak v dnešní Ukrajině symbolem státotvornosti.

Co na tento bezprecedentní zásah do demokratických principů řekne Evropský parlament a všichni ti levicoví a komunističtí aktivisté, kterými se dnes Brusel jen hemží, je otázka. Označí opatření jako správná a vytvoří tak precedent i pro svou vlastní existenci? Měli by. Vždyť přece největším nebezpečím pro západní civilizaci, které jsou náhle všichni trockisté a komunisté největšími zastánci, je Putinovo „nedemokratické“ Rusko. Nacisté jsou koneckonců také socialisté i když s národním zabarvením a ti ukrajinští zvláště jsou dnes na Západě „acceptable in salons”. Je to takové roztomilé „nezbedné mládí“ Nového světového řádu.

Supi nad ukrajinskou černozemí

Jsou to právě mocné globální finanční skupiny, které v závětří občanské války o východní Ukrajinu pomalu skupují téměř celou obilnici Evropy, a získávají pod svou kontrolu nejkvalitnější černozem na světě. Po amerických těžařských gigantech, které si již parcelují obrovské zásoby břidličného plynu v Donbasu, je to další důkaz, že supi se slétají na rozervanou Ukrajinu, kterou jim jimi dosazená junta dává v plen.

Podle pracovníků kalifornského Oakland Institute se odhaduje, že dnes je pod kontrolou zahraničních společností (převážně amerických) již cca 2.200.000 hektarů ukrajinské půdy. Na základě vyděračských podmínek dohody o přidružení Ukrajiny k EU, spojené s půjčkami od Evropské investiční banky, Mezinárodního měnového fondu a Světové banky, musela Ukrajina zrušit moratorium na prodej své půdy zahraničním investorům a otevřít cestu k pěstování geneticky modifikovaných plodin na svém území.

Nejúrodnější půda na světě v rukou Rockefellerů

Ukrajinská černozem představuje jednu třetinu zemědělské výměry celé Evropy a je nejproduktivnější, nejúrodnější půdou na světě. Podle Elizabeth Fraserové z Oakland Institute, americké nadnárodní společnosti už dlouho hledaly cestu k získání této bohaté půdy. NCH Capital začala získávat půdu na Ukrajině již v roce 1993. Nabízela ukrajinským vlastníkům nájemní smlouvy, ve kterých bylo zakotveno exkluzivní právo společnosti na odkup půdy po zrušení moratoria - které ovšem za Janukovyče nebylo možné.

Dnes má tato americká společnost pod kontrolou kolem 450 000 hektarů ukrajinského "černého zlata". Vedle nejvýznamnějších investorů ovládaných rodinným klanem Rockefellerů participují na rabování i francouzská společnost AgroGeneration ovládající cca 120 000, dánská společnost Trigon Agri s asi 52.000 a také saúdská společnost United Farmers Holding Company ovládající 33.000 hektarů ukrajinské černozemě.

Do korporačního zabírání půdy se s veřejně deklarovaným cílem produkovat GMO plodiny na Ukrajině intenzivně zapojila i společnost Alfred C. Toepfer International, která na základě poradenství Deutsche Agrarzentrum (DAZ) a německé poradní skupiny pro hospodářské reformy nedávno na Ukrajině  zdvojnásobila výměru "své" orné půdy na 100.000 hektarů. Čínská snaha získat celé tři milióny hektarů ztroskotala na tom, když se čínská administrativa nepřidala k hospodářské válce Západu vůči Rusku.

Na scéně i Monsanto

Rozsáhlou angažovanost zejména rodiny Rockefellerů v zabírání půdy na Ukrajině dokumentují i aktivity společnosti Monsanto, která již v roce 2013 oznámila, že hodlá proinvestovat na Ukrajině 140 milionů dolarů na pěstování svých "populárních" geneticky upravených plodin, a zavést zde používání svých nebezpečných herbicidů se spoustou zdokumentovaných fatálních následků na zdraví a životy lidí v Americe, Africe, ale i v Evropě.

Oakland Institute uvádí, že již více než 1,6 milionu hektarů ukrajinské půdy je pod kontrolou zahraničních korporací. Některé jiné odhady však tvrdí, že celková rozloha úrodné ukrajinské černozemě v rukou zahraničních společností je více než 2,2 milionu hektarů.

Laboratoř "nového" světa?

Ukazuje se, že pravdu měli ti, kdo hovořili o více důvodech, kvůli kterým americká vláda investovala miliardy dolarů na svržení vlády prezidenta Janukoviče a nastolení loutkové proamerické junty: Vedle  geostrategických zájmů na obklíčení Ruska a přípravy východního vojenského tažení, bylo stejně důležitým cílem "investorů" v pozadí státního převratu také uchvácení nejkvalitnější půdy na světě.

Titíž pozorovatelé mají za to, že Ukrajina je dnes laboratoří, kde globální elity testují postupy a opatření, která se v nedaleké budoucnosti mají stát realitou také v USA a v Evropě. Šílená smlouva TTIP je k nim prý prvním krokem a základnou. Na Ukrajině jim to zatím vychází skvěle. A tak - kdo ví - možná se i my už brzy dočkáme zavedení těchto moderních trendů v západních demokraciích: Seznamy zakázaných politických stran, filmů a "tvrdohlavých" umělců budou jen vrcholkem ledovcce při plavbě Titanicu do krásného Nového světa... 

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …