Václav Danda: Převratné odhalení analytika Šíra. Už je jasné, kdo sem žene ty milé migranty!

21.01.2016 20:30

Václav Danda se zamýšlí nad posledním vývojem na imigrační i propagandistické frontě a klade si otázku, zda generál NATO a pražský analytik někdy slyšeli slovo Twitter.

Václav Danda: Převratné odhalení analytika Šíra. Už je jasné, kdo sem žene ty milé migranty!
Foto: Václav Fiala
Popisek: Uprchlíci z Afghánistánu

Pochod migrantů na Evropu nepolevuje ani přes třeskuté mrazy. Už i ti nejzbabělejší ze zbabělých, k „Velkoněmecké říši“ tradičně nejloajálnější – rakouští vládní politici – opatrně signalizují konec „vítání“. A v nejbližší době chystají uzavření hranic.

Donutila je k tomu stále větší nespokojenost občanů s „prouprchlickým kurzem socialistů a lidovců, kteří, kopírujíce německého Vůdce (tentokráte v sukních), otevřeli zemi multikulturně dokořán. Po silvestrovských událostech, které otřásly i Rakouskem, je však vláda donucena měnit kurz. Dramaticky padající preference vládních stran a raketový nárůst pro Svobodné přiměly tento týden kancléře Faymanna zatáhnout za záchranou brzdu.

Ideolog pražské kavárny na to přišel

Tím ovšem vyvolal dominový efekt a zmatky v Berlíně. V Bavorsku naopak posílil hlasy volající po uzavření německých hranic. Ke stejnému kroku se připravuje i Slovinsko a Maďarsko se chystá oplotit i zbývající část hranice s Rumunskem.

Pod tlak se tak dostává i česká vláda, která (po vítězství pronárodních sil ve Varšavě) převzala roli bruselského a berlínského trojského koně. Projevilo se to názorně při schůzce ministrů vnitra V4: S návrhem na prolomení státní suverenity rozmístěním pohraničních jednotek i proti vůli evropských států zůstal ministr Chovanec sám – a kvůli tomu nebylo přijato ani společné komuniké.  

O co více je premiér Sobotka ve střední Evropě osamocen, o to více se činí naši propagandisté, aby národu vysvětlili, kdo za celou tuhle migrační zkázu nese odpovědnost. Úlohy „osvětáře“, který má vysvětlit nevysvětlitelné, se ujal velmi kreativně „analytik“ Jan Šír z Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy – hlavní továrny na výrobu „ideově pevných“ novinářů.

Česká televize tohoto odborníka na slovo vzatého dosud zvala vždy, když bylo třeba národu vysvětlit ruské nebezpečí kontrastující s báječným působením Spojených států a EU v ukrajinské občanské válce. V Lidových novinách se tento prověřený expert nyní vyjádřil stejně originálně i k migrační krizi. Prý za ní nestojí Spojené státy, které rozvrátily celý Blízký východ organizací státních převratů (tzv. barevné revoluce) a občanských válek. Ani americké neziskovky, které miliony běženců uvedly do pohybu. Ani sociální inženýři z Bruselu, plánující proměnu obyvatelstva evropských států podle Kalergiho plánu na novou euro-negroidní rasu, z níž se konečně zrodí neexistující „evropský lid“.

Za vším hledej Putina

Hlavním viníkem – tu máš, čerte, kropáč – je prý Putinovo Rusko. A nemyslí to jako vtip. Protože je to však akademik, rozvedl o tom úchvatnou teorii, která se nyní jistě stane předmětem diplomových prací budoucích žurnalistů:

„Zatímco Evropa se zoufale snaží vymyslet, jak efektivně přijmout statisíce uprchlíků ze Sýrie a dalších válečných zón, Rusko migrační toky zcela záměrně podporuje svými vojenskými akcemi v Sýrii,“ odhaluje  v LN analytik Šír. Může tím podle něho údajně získat dvojí výhodu: Jednak zlikviduje své nepřátele, jednak zoufalí migranti pak politicky destabilizují Evropskou unii. Rusko podle něho právě realizuje velký plán na rozložení EU, kterého by následně mohlo využít pro vlastní expanzi do Evropy. No nekupte to!

A následuje další dramatické Šírovo odhalení: Rusko prý nebombarduje pozice Islámského státu, neboť jej s ním pojí „delikátní vazby“ (což je vidět zejména při útocích islamistů proti ruské vládě na Kavkaze, pozn. aut.). Útočí pouze na politickou opozici (to jsou ti známí „umírnění zabijáci“, pozn. aut.) proti Asadovi, a také na území etnických menšin, a tím prý přiživuje uprchlickou vlnu, která pak míří do Evropy. A jaký má důvod k této ďábelské strategii? „Vzniká tak podhoubí pro rozmach nejrůznějších antisystémových, antievropských, populistických, zpravidla krajně pravicových stran a hnutí financovaných a inspirovaných Kremlem.“

Kavárna je v depresi a blouzní

Je to vynikající teorie, k níž nezbývá než učiteli novinářů pogratulovat. Jeho svěřenci teď alespoň už vědí, až přijdou do praxe, jak v takových případech na to. Je to vcelku jednoduché:

Nemusejí se především vůbec zabývat prokazatelnými fakty: V tomto případě tím, že jsou to Spojené státy, které fakticky vytvořily (a materiálně a finančně dosud udržují při životě) islamistická seskupení, která za ně měla svrhnout Asada. Nemusejí vědět, že to byly Spojené státy, které rozvrátily Irák – a tím umožnily vznik ISIL. Nemusejí se ptát, proč údajné „spojenecké“ bombardování pozic ISIL nepřineslo ani po roce žádné výsledky – až do okamžiku, než se do bombardování zapojilo Rusko. A už vůbec se nemusejí zaobírat nezvratným faktem,  že po dva roky trvající migrační vlna jako mávnutím kouzelného proutku zesílila letos na jaře a kulminovala v létě – tedy dříve než v říjnu vzlétlo v Sýrii první ruské letadlo. Musejí jediné: Za každým rohem vidět Putina, nebo jeho špiona.

Ale budiž. Dalo by se to nakonec pochopit. Multi-kulti koncepce je migrantskou apokalypsou v troskách, stejně jako americká politika na Blízkém východě či v Afghánistánu, Rusko (nejen) na diplomatické frontě nové studené války pokračuje ve vítězné ofenzívě – a pražská kavárna v depresi blouzní.

Jenže do debaty se zapojil také potenciální kandidát havlistické Národní fronty na prezidenta, toho času druhý nejvyšší muž v hierarchii NATO, český generál Petr Pavel. Příliv migrantů podle něj není organizovaná invaze, jak nedávno prohlásil prezident republiky Miloš Zeman. „Obávám se, že tvrzení, že uprchlická krize je někým jednotně koordinovaná, nemá žádnou oporu ve zpravodajských analýzách dostupných všem členským státům NATO. Já bych těžko mohl takovou spekulaci podpořit,“ řekl Pavel v rozhovoru pro slovenský Denník N.

Zrádný Twitter vypovídá

Náš vysoce postavený zelený NATOmozek se zřejmě domnívá, že miliony lidí valící se do Evropy měly ve stejnou chvíli stejný kongeniální nápad, zatímco takzvané neziskové organizace a západní tajné služby jednají jen ze svého příslovečného humanitního „světového názoru“. Je na tom v takovém případě úplně stejně jako zmíněný pan Šír. Rozhodl se ignorovat fakta – a šířit tupou propagandu.

Podle IT odborníků, kteří se celou záležitostí podrobně zabývali, došlo od března minulého roku k dramatickému nárůstu zpráv pro Twitter, které kulminovaly v době největší vlny v srpnu. Ve zprávách se psalo o otevřených bránách Evropy pod heslem „Vítejte, uprchlíci“. Nejvíce tweetů tohoto typu se týkalo Německa, více než 10 % Maďarska. Všechny ostatní země jsou zastoupeny podstatně méně.

Zajímavé je, že ze samotného Německa bylo jen o něco více než 5 % z celkového počtu těchto tweetů. Jinými slovy, migranti byli navigováni do Německa zvenku. Analýza ukazuje, že vetřelci jsou velmi dobře informováni o tom, jak se dostat do Merkelové země zaslíbené. Navíc dokonce vědí, jak se chovat k policii a co říkat novinářům. Ani to podle pana generála není známka jisté organizovanosti celého projektu?

„Zpravodajské analýzy“ NATO panu generálovi prostě zrádně zatajily, že sociální sítě jsou široce používány při „barevných revolucích“. Revoluce v Tunisu, která zahájila „arabské jaro“, je dokonce nazývána „twitterová“. Měli by si v tom generálové udělat „doma“ pořádek, jedno jestli Petr, nebo Pavel.

Nikdo nic neví?

Většina „nezelených“ analýz totiž zcela jasně dokazuje, že imigrantská operace je primárně podporovaná ze Spojených států a Velké Británie. Ostatně největší počet tweetů se sloganem „Vítejte uprchlíci“ (do Německa) přišel právě z USA a Velké Británie – stejně jako na začátku ukrajinského státního převratu.

Ruská analytička Jelena Larina konstatuje: „Pokud se budete dívat na profily těch, kteří umístili nejpopulárnější tweety, jsou to velmi dobře známé osoby, přímo a nepřímo navázané na různé druhy západních nevládních organizací. Všechny tyto organizace jsou ve světě dobře známé. Tyto organizace jsou sponzorovány přes důvěrníky, západní tajné služby, významné finančníky, a tak dále. Málo se ví o tom, že mnoho z těchto ‚humanitárních‘ organizací bylo zapojeno do skandálů souvisejících s obchodováním s drogami, či praním špinavých peněz. V posledních desetiletích se ve světě vyvinula silná aliance mezi zločineckými skupinami a legálními zpravodajskými službami a organizacemi spojenými se zpravodajskou komunitou, finančníky – a také hlavními médii…“ 

O tom však pan generál z bruselského NATO ani pan Šír z pražské kavárny už vůbec nesmějí nic vědět. Vždyť to říká ruská analytička, kam by to měli okna! Oni dobře vědí, jak to je: Migranty sem přece žene ďábel Putin! Tím je současně přesvědčivě zdůvodněno i pokračující obkličování Ruska a rozmisťování stále silnějších vojenských kontingentů NATO blízko jeho hranic.

O tom ale pan generál také určitě nic neví. NA TO má své Šíry.

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…