Václav Klaus: Znovu se začíná vracet pronásledování lidí za projevení politického názoru

28.11.2015 13:47

Dopis Václava Klause veřejné ochránkyni práv Anně Šabatové

Václav Klaus: Znovu se začíná vracet pronásledování lidí za projevení politického názoru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

Vážená paní veřejná ochránkyně práv,

dne 20. listopadu 2015 jsem elektronickou poštou obdržel dopis pana Jana Zouplny z Prahy, který v příloze přikládám. Pisatel mě informuje o persekuci v zaměstnání, které byl ze strany svého zaměstnavatele vystaven za to, že sám podepsal a několika přátelům a kolegům na svém pracovišti k podpisu nabídl petici „Výzva občanů České republiky vládě a Parlamentu ČR“ zveřejněnou 4. 9. 2015. Obracím se na Vás nikoliv proto, že jsem autorem této petice. Obracím se na Vás proto, že – jak z dopisu vyplývá – se u nás znovu začíná vracet pronásledování lidí za projevení politického názoru, že vyhazovy z práce jsou opět trestem politicky nepohodlným, tak jako tomu bývalo v neblahých letech normalizace.

Výše uvedená „Petici občanů“, kterou podepsalo téměř sto tisíc občanů, je apelem na vládu k zodpovědnému přístupu ve vztahu k současné migrační krizi, k ochraně bezpečnosti v naší zemi, k nepodléhání cizímu nátlaku a dodržování platných smluv a závazků.

Je nepřijatelné, aby v demokratické zemi byl kdokoliv za přihlášení se k těmto legitimním požadavkům vůči vládě šikanován a profesně postihován. Jsem přesvědčen, že právě Vy, vážená paní ombudsmanko, budete nejen vzhledem k veřejné funkci, kterou zastáváte, ale i vzhledem k Vaší životní zkušenosti zneklidněna zmíněnou kauzou a tendencemi ve společnosti, které signalizuje, a zasadíte se o zjednání nápravy.

Proto se na Vás obracím s žádostí o důsledné prošetření postupu firmy vůči svému zaměstnanci za svobodné projevení jeho názorů. Ale nečiním tak pouze kvůli nepřijatelnému postupu vůči panu Janu Zouplnovi. Činím tak v obecnějším zájmu obrany všech dalších, občansky statečných občanů České republiky.

Václav Klaus

Vyšlo na euportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …