Václav Kovalčík: Duchovno si pomáhá, ale i konkuruje

22.10.2016 7:36

Duchovno je rozděleno do příznivých i nepříznivých směrů. Zároveň si některé pro společnost užitečné směry pomáhají, tvoří tak vzájemnou Ekumenu. Přesto zde panuje jakási soutěživost, co se týče získávání a oslovování členů „ve víru“ dravé společnosti. Kam tímhle směřuji?

Václav Kovalčík: Duchovno si pomáhá, ale i konkuruje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dřevěný kříž s Kristem

Dlouhodobě pozoruji četné zápasy v duchovním světě, a to zejména mezi křesťanskými církvemi a „zatracenými“ směry, které nabízejí snadné výklady budoucnosti, dále pak výklady minulých životů, osobnostní profily, léčení duševních i fyzických neduhů a mnoho dalších služeb.

Když sleduji pořady o věštění, tak jsou si věštci a kartáři přímo jistí ve svých „výkladech a viděních.“ A tak mnoho lidí provolá hodně peněz, protože je zajímá budoucí směřování nejen vlastních osudů, karma a očistné rituály!

Křesťanství dlouhodobě stojí proti těmto směrům, považuje je za projevy satana, které pak vedou člověka na scestí! Do spárů zla se dostávají nejen klienti věšteckých pořadů, ale i samotní „mágové!“ Vůbec si to neuvědomují, neboť jsou na první pohled přesvědčeni o dobrém konání, jež podle křesťanského učení míří rovnou do pekel!

Přesto tyto směry žijí vedle sebe, „na první pohled“ se nevraždí, ale konkurují si, čímž připomínají firmy, ať už prosperující, anebo v úpadku.  Kde se vzaly tyto rozmanité výklady celého světa a souvisejících odkazů? Je duchovní spektrum šachovnicí života? Existuje něco po nás, existovalo něco dávno před námi? Jsou již zmíněné věštecké pořady cestou zániku naší duše?

Podle křesťanské víry ano, ale podle „byznysu s lidskými osudy“ prý nikoliv. Křesťanství tak varuje proti těmto „divným“ úkonům, neboť na světě dochází k posednutí lidí nečistými duchy (démony), což se řeší exorcismem (vymítáním), pokud vůbec nepomáhá psychiatrické léčení!

Václav Kovalčík

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…