Václav Kovalčík: O nemocech v našem státě

21.11.2019 9:55

Nemoci obyvatel v naší zemi jsou způsobeny zhoršeným životním prostředím, stresem, mnohdy apatií a lhostejností, kriminálním prostředím a špatným komfortem. Dále jsou nemoci obyvatel způsobeny dvojí kvalitou potravin pod patronátem Evropské unie, jíž je lhostejná morálka a poctivé jednání!

Václav Kovalčík: O nemocech v našem státě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

Máme poškozenou přírodu, výfuky plynů z projíždějících automobilů vážně poškozují zdraví obyvatelstva. K tomu četné škodliviny nepříznivých hospodářských úrovní zapříčiňují již zmíněné nemoci.

Také bych v článku uvedl problematiku tzv. drsného severu, i když Česká republika je situována v mírném pásmu. Problematika drsného severu plného nemocí a poškozených morálních hodnot nám to vrací plným úderem!

Navíc netolerance mnohých zaměstnavatelů ke krátkodobým a dlouhodobým nemocným zaměstnancům se projevuje buď vymyšlenou výpovědí z nějakého jiného důvodu, anebo neprodloužením pracovní smlouvy.

Tady bych vyzval vládní instituce, firmy, občanskou společnost, aby byly tolerantní k nemocným lidem, protože za své nemoci občané většinou nemohou. Mnoho etiky a slušnosti je třeba dodat národu českému, který nesmí být montovnou a skládkou odpadů.

Tematika drsného severu, virové a bakteriální infekce na každém rohu, k tomu deprese a další vážné psychické stavy. Bohužel nejsme zdravý stát typu Švýcarska.

Za své nemoci občané většinou nemohou, za to může dnešní uspěchaná doba, pochybné reklamy nezdravého životního stylu, nezdravé životní a sociální prostředí, špatná morálka firemních společností všemožných mobingů a bossingů, rozvrácené školství atd.

Je proto výzvou a přáním nás všech, abychom byli zdravý stát z morálního, sociálního hlediska i hlediska kvalitního životního prostředí. O nemocné je třeba pečovati, zdravá lékařská, profesní a sociální etika je tedy na místě v naší těžce zkoušené zemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…