Václav Kovalčík: O teorii zranitelné individuality

17.12.2016 17:32

I když je jednotlivý občan součástí „nekonečné písečné duny,“ která se zdá býti nepřehlednou až chaotickou, tak je rovnou považován jako slabá jednotka, jež samotná těžko něco změní. K tomu je třeba nakumulovat ještě více jednotek, aby byl výsledný efekt daleko větší a přesvědčivý. Zejména sociální sítě jsou toho dokladem, dále pak umělecké weby, blogy, seznamovací portály apod.

Václav Kovalčík: O teorii zranitelné individuality
Foto: pixabay.com
Popisek: Globalizace - ilustrační foto

K tomu se kumulují zákony proti lidem, které dennodenně ohrožují a decimují životy občanů. Právě ti mají prozatím důvěru v systém, jenž je kontroluje, šmíruje, a bude následně trestat!

Běžný občan je tedy bezvýznamným zrnkem písku, na něhož si může přesila jednoho dne dovolit agresí a nátlakem, anebo pohlcením! Jsem toho názoru, že zrnka písku těch, kdož to myslí s naší republikou i  celým světem poctivě, svědomitě a vážně, by se měla automaticky sdružovat ve velkém. Zatím se tak výrazně neděje dle mého pohledu, zatím se tak děje ve směru totální destrukce lidské individuality a společnosti!

Zlo vítězí na internetu, dobro zažívá totální ústup, malebná planeta Země je na všech frontách decimována, ať už v lidské psychice, mezilidských vztazích a koneckonců i v okolním světě!

Jednotlivý občan se tedy zdá býti samostatnou bojující jednotkou, anebo samostatnou lodičkou, jež bývá ohrožena obrovskými „tsunami“ životních nástrah a osudů. Individualita lidská se stává více a více zranitelnější, i když se říká známé rčení o síle jednotné společnosti v daném státě i ve světě.

Proto jsou nesmyslné politické procesy zejména v demokratickém (západním) světě! Právě zde jsou často potlačovány názory individuální, neboť se zdají býti nebezpečnými. Viděl jsem mnoho zahraničních dokumentů a svědeckých filmů, z nichž mě úplně zamrazilo!

Proč se stávají dennodenně zvěrstva v demokratických systémech na adresu nevinných lidí a jejich rodin? Proč dennodenně dochází ke zneužívání státní moci v systémech, které se v učebnicích pokládají za vyspělé?

Budou se aktéři a uživatelé sociálních sítí věšet na kandelábrech za svůj názor a nevinné příspěvky? Budou se věšet jednotliví blogeři, vědci a umělci s tradičními až pokrokovými názory? Nepřejme si zánik naší civilizace nemocí zvanou:  MAFIE A BEZPRÁVÍ!

Chtějme dokonalý právní stát přizpůsobený současným potřebám a možnostem ve jménu dobra a všeobecného blaha občanské společnosti. Nechť se splní uvedený cíl ku prospěchu národů a států pozemského světa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …