Václav Kovalčík: Opačné extrémy v dětském světě

09.05.2017 21:03

Tenhle svět provázejí oba extrémy od nešťastného dětství až po to nejšťastnější, od extrémní chudoby až po extrémní bohatství, což nasvědčuje, že uvedená problematika není stoprocentně objasněna, vždyť „špička ledovce“ hovoří za všechny.

Václav Kovalčík: Opačné extrémy v dětském světě
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Děti vracející se domů ze školy

Jsou děti týrané, jejichž osudy jsou dlouhodobě neznámé, teprve vyjdou na povrch, až už je pozdě. Jsou záměrně utajovány a ututlávány, aby se občanská společnost o tom nedozvěděla. Fyzické a psychické týrání na adresu dětí tak podkopává nevinné lidské životy v současnosti i budoucnosti!

Pak tu máme opačný extrém, a ten spočívá v přílišném rozmazlování a přepychu, což často odnášejí okolní obyčejní lidé, kteří jsou mnohdy ohrožováni touhle skupinou nezvladatelných. Pokud by měl být aplikován známý výchovný prostředek, anebo napomenutí, tak by nás obvinila Evropská unie z potlačování lidských práv a práv dětí!

Společnost 21. století to nemá vůbec lehké, když existují oba extrémy v dětském světě: totální otroctví až totální blahobyt. Oba extrémy tak hodnotím jako nebezpečné a nevyhovující pro občanskou společnost nejen v našem národě, ale i ve světě.

Na závěr bych chtěl říci, že je třeba pomoci týraným, zneužívaným a zotročovaným dětem, aby se tyhle nebezpečné praktiky ve společnosti neopakovaly. Nechť společnost, Evropská unie i náš stát řeší opravdové problémy, které nás velmi trápí a sužují. Zatím se děje úplný opak v mezilidských vztazích a občanském soužití doma i ve světě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty