Václav Kovalčík: USA doplácejí na svůj nesmyslný politický systém i režim

03.06.2020 22:02

USA doplatily na svůj agresivní a expanzivní systém, který se mnohokrát proměnil v hospodářskou i morální recesi...

Václav Kovalčík: USA doplácejí na svůj nesmyslný politický systém i režim
Foto: archív autora
Popisek: Vír vlajky USA

Rasové i sociální nepokoje, zneužívání demonstrací k tzv. rabování a vykrádání obchodů; vraždění, únosy, krádeže, narkomafie; 

válečné mise, nesmyslná politika sankcí vůči "nepohodlným" státům ve světě, paktování se s teroristickými organizacemi a šedými eminencemi;

obrovské sociální rozdíly, nedostupnost zdravotnictví;

hromadné zavírání kostelů kvůli zneužívání dětí a mládeže, nebezpečné náboženské sekty, týrané a nechtěné děti v rodinách USA; znečištěné a zdevastované životní prostředí; otrokářský systém vůči cizincům, kteří chtějí poctivě pracovat na území USA;  pochybné školství a vzdělávací systém, selhání systému při koronavirové krizi atd.

Rádoby republikáni a rádoby demokrati jako pseudo-strany patří rovnou do koše, neboť  nevinní civilisté žijí v diktatuře dennodenního vyhrožování, šikanování a zastrašování.

Dále jsou děti a mládež zbytečně pod vlivem psychiatrických léků pro tzv. vymyšlené poruchy; na vážně nemocné lidi, co se týče genetického i onkologického onemocnění, dlouhodobě nejsou peníze!  Musejí se spoléhat na milost a nemilost farmaceutických společností i nadací.

USA doplatily na svůj agresivní a expanzivní systém, který se mnohokrát proměnil v hospodářskou i morální recesi. Začalo to vyvražďováním původního indiánského obyvatelstva, poté dovážením a zotročováním afrického obyvatelstva jako levné pracovní síly - viz tabákové, bavlníkové a třtinové plantáže.

V dnešní době se obávám, že se uvedené protesty obrátí proti všem nevinným lidem různých národností, kteří jsou systémem nuceni držet ústa i krok.

Lidem USA by pomohlo zrušení politického systému dvou stran, nesmyslných válečných misí, sankční a povýšenecké politiky vůči ostatním částem světa. Politický systém dvou stran nahradit třeba poměrným systémem více stran při rozumném a zodpovědném stanovení hranice pro vstup do Parlamentu, krajských i obecních zastupitelstev.

Volba prezidenta nadále přímá (zákonem stanovený úvodní počet potřebných podpisů pro kandidaturu).

Reforma hospodářství, zemědělství, školství, rezortu spravedlnosti, zdravotnictví, obrany, vědy a výzkumu nutná pro blaho obyvatel. Dále  požádat věřitele (především Čínu) o mezinárodní pomoc, čímž by došlo zároveň k uzavření hospodářského i politického míru ve  světě.

Rovněž se musí obnovit čistota a kvalita životního prostředí, opravit a modernizovat zastaralá infrastruktura i objekty k bydlení apod. Tohle je můj pohled na minulou, současnou i budoucí situaci USA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …