Václav Kovalčík: Zdravotnictví musí správně léčit a pomáhat

22.02.2019 20:33

Reformní kroky jsou nezbytné zejména v nastavení etiky, aby lékařský personál nebyl arogantní k pacientům a pacientkám.

Václav Kovalčík: Zdravotnictví musí správně léčit a pomáhat
Foto: pixabay.com
Popisek: Zdravotnictví, ilustrační foto

Arogance a předsudky zejména k lidem duševně nemocným jsou porušováním lidských práv. Tyto hrozné činy personálu musejí být tvrdě potrestány, aby se to víckrát neopakovalo. Stigmatizující termín a obor psychiatrie musí být zrušen, léčení pacientů a pacientek musí být etické, dále nově převedeno pod obor psychologie.

Léčili by nově slušní psychologové a ostatní lékařské obory, osekal by se psychiatrický průmysl, stát a společnost by vydělaly na téhle reformě.

Pacienti a pacientky by se cítili mnohem lépe, měli by ve společnosti zastání a podporu. Proč se reformní kroky v etice zdravotnictví dosud nedějí? Protože demokratickým režimům a hnusnému kapitalismu vyhovuje utrpení lidí a jejich smutné osudy.

Proto musí přijít reforma dle mého přání, zdravotnictví musí být etické, dostupné, solidární, musí správně léčit a pomáhat, nemocnice musejí mít kvalitní zázemí a vybavení, též léčba přírodou musí být podporována.

O zoo-terapii jsem psal ve svém dřívějším článku. Zdravotnictví nesmí být tunelováno, musí být moudré - národní i světové. Jistě by bylo i na slušné platy slušného personálu, aby neodcházel na prohnilý a zaprodaný západ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …