Václav Krása: Nechci vaše reformy, tak odejděte

18.04.2011 9:37

Vláda je v totálním rozvalu, ale pořád se tváří jako, že ona je tím mesiášem, který spasí naší zemi. K tomu ještě jednotliví představitelé koaličních stran dodávají, že byli občany povoláni k tomu, aby provedli reformy.

Václav Krása: Nechci vaše reformy, tak odejděte

Je to skutečně neuvěřitelná necitlivost k tomu co občané chtějí a proč dali mandát právě stranám koalice. Ve volebních programech, až na maličkosti, nebyly popsány kroky, které jsou nyní navrhovány. Nehledě na to, že vláda zcela ztratila kredit a tudíž také legitimitu k předkládání jakýchkoliv návrhů.

 Vláda, v rámci tzv. reformních kroků, navrhuje tři základní oblasti reforem.
 - Koncept důchodové reformy, tedy vlastně částečné vytunelování průběžného důchodového systému, který je založen na převedení části sociálního pojistného do soukromých penzijních fondů, které prý občanům přinesou mnohem větší důchody. Skutečnost, že ve světě se prakticky nikde penzijní fondy neosvědčily, nechává vládu v klidu. Vůbec si pak nepřipouští, že občané už teď ztratili důvěru v privátní penzijní fondy a tak jejich krach je nevyhnutelný.

 - Reforma zdravotnictví je založena na tzv. standardech léčebné péče a privatizace části zdravotnických zařízení. Standardy jsou zvláštní věcí. Nedávno je popsal jeden lékař. Bude-li občan chudý, bude mu operován žlučník tradičně a nikoliv laparoskopicky. To způsobí větší riziko operace, podstatně delší dobu hospitalizace, tím vyšší náklady v nemocnici a delší dobu v pracovní neschopnosti. Ekonomický přínos je nulový nebo ztráta. O privatizaci nemá cenu hovořit.

 - Třetím reformním krokem je tzv. sociální reforma. Protože znám velmi dobře předložené zákony této „reformy", troufnu si říci, že se jedná o hluboké nesystémové změny, které povedou k narušení celého sociálního systému. Základem reforem je tzv. sociální karta, která má být současně platební kartou. Fungování systému sociální karty si budou platit příjemci sociální pomoci sami ze svých dávek. Karta současně umožní sledovat jednotlivé občany co, kdy a kde nakupují, kde se pohybují apod. Je to opencard II. Pro správce systému zaručený business.

 Těmito třemi reformními kroky současná vláda odůvodňuje svoje setrvání, i když je zřejmé, že rozpory mezi jednotlivými koaličními stranami jsou takového charakteru, že zcela ztratila kredit a důvěryhodnost. Bez kreditu a důvěry není možné nejen vládnout, natož pak hovořit o reformách, které ve skutečnosti žádnými reformami nejsou. Za každým připravovaným tzv. reformním krokem je zřejmý něčí privátní zájem. To nejsou reformy ve prospěch státu a jeho občanů, to jsou reformy jednotlivých ekonomických skupin. Takové reformy já nechci a tak z vlády odejděte.

Vyšlona blogu Aktuálně

K vládní krizi:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.