Václav Peričevič: Bulvární novinář z kauzy Petra Kramného je trestně stíhán

26.07.2017 14:53

Bývalý „novinář“ z deníku Blesk E. B. je trestně stíhán. Důvodem jeho trestního stíhání je porušení listovního tajemství podle § 183 odst.1 tr. zákoníku, kterého se měl dopustit tím, že zveřejnil a zpřístupnil bez souhlasu Petra Kramného obsah jeho osobních dopisů.

Václav Peričevič: Bulvární novinář z kauzy Petra Kramného je trestně stíhán
Foto: pixabay.com
Popisek: Justice - ilustrační foto

Nebývá úplně pravidlem, že by novinář píšící „krimi rubriku“ byl trestně stíhán. Nemá to ani žádný zásadní význam v trestní věci Petra Kramného. Jedná se spíše o naprosto typickou ukázku, čeho jsou někteří bulvární „novináři“ schopni, aby nakrmili po krvi toužící davy a vytvářeli mediální lynč.

Zejména tento, nyní trestně stíhaný novinář E. B., vynikal skutečně v tom, že část informací zveřejňoval i za cenu porušení zákona a tu další část si jednoduše vymyslel.

Naprosto typickou ukázkou práce tohoto novináře je třeba tento článek (ZDE).

V něm dokonce barvitě popisuje „pokoj smrti“. Problém kvality tohoto „novináře“ spočívá v tom, že pod poučením před orgány Policie České republiky vypověděl, že na pokoji č. 6343 v hotelu Titanic Palace nikdy NEBYL.

Pro spolek Šalamoun je spíše zarážející, že tento „novinář“ si na zcela jiném pokoji lehá na postel a přikládá si k tělu dráty jako pokus realizace „údajné“ vraždy Moniky a Kláry Kramných a pořizuje z tohoto „úkonu“ fotodokumentaci, která je skutečně zařazena do spisového materiálu trestní věci Petra Kramného.

Oprávněně se domníváme, že vyšetřovací pokus ve smyslu §104c trestního řádu, mají činit orgány činné v trestním řízení, nikoliv bulvární novináři.

Ještě více zarážející je, že fotodokumentace, kterou pořídil tento novinář, slouží jako příloha a podklad pro znalce v oboru elektro, který na základě i těchto fotografií vyhotovuje znalecký posudek, ve kterém jako zdroj uvádí tohoto novináře. Je však nutno uvést v rámci objektivní pravdy, že se ale jedná o fotodokumentaci z úplně jiného pokoje!

Po znalcích MUDr. Matlachovi a MUDr. Fargašovi je to další osoba stíhaná v souvislosti s trestní věcí Petra Kramného. S ohledem na veškeré skutečnosti se lze oprávněně a důvodně domnívat, že se nejedná o trestní stíhání poslední.

Václav Peričevič
místopředseda spolku Šalamoun

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…