Václav Peričevič: Je možné v trestní věci Petra Kramného opravdu všechno?

07.04.2017 14:10

V trestní věci Petra Kramného padla řada trestních oznámení a dokonce proti znalcům obhajoby MUDr. Matlachovi a MUDr. Fargašovi usnesením dle § 160 odst. 1 tr.ř. ze dne 20.1.2017 bylo poštou zahájeno trestní stíhání ze spáchání přečinu křivá výpověď a nepravdivý znalecký posudek dle § 346 odst. 1, odst.2 písm. a) trestního zákoníku, podepsáno por. Mgr. Kamilem Sokolem, který v tomto představení hraje hlavní roli.

Václav Peričevič: Je možné v trestní věci Petra Kramného opravdu všechno?
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Není bez zajímavosti celý vývoj tohoto trestního stíhání. Dne 5.1.2017 bylo JUDr.Danou Mastnou (1.náměstkyně krajské státní zástupkyně Krajského státního zastupitelství v Ostravě)  podáno oznámení na shora uvedené znalce. Meritem oznámení je především ta skutečnost, že úmyslně uváděli jednostranné, protichůdné a nepravdivé skutečnosti, nemající oporu ve skutkových zjištěních ani odborných poznatcích lékařské vědy a měli svým posudkem zmírnit postih za spáchaný trestný čin Petra Kramného.

Zcela pomíjím absurdnost skutečnosti, že znalci z oboru zdravotnictví, odvětví soudního lékařství se k výši trestu v žádném případě nevyjadřují a s ohledem na jejich specializaci ani nemohou.  Zajímavostí na celém průběhu je ten fakt, že por. Mgr.Sokol, z oddělení obecné kriminality v Ostravě, který se dosud zabýval krádežemi kol či salámů v samoobsluze, který zjevně není lékař, patolog či dokonce soudní lékařství a pitvy nejsou jeho koníček, se stal rázem odborníkem CTRL+C a CTRL+V převzal argumentaci krajské státní zástupkyně a za 15 dní od formálního podání vypracoval sdělení obvinění dvou, dosud zcela bezúhonných lékařů, soudních znalců z odvětví soudního lékařství s velkou praxí.

Považujeme za zcela nepřijatelné a neakceptovatelné, že jedinný úkon, kterých por.Sokol za 15 dnů učinil, je vyžádání protokolu o hlavním líčení v trestní věci Petra Kramného. Bez zpracovaní jakékoliv ad hoc konzultace, odborného posudku a zejména podání vysvětlení znalců se v tak naprosto odborné problematice, kde je celé merito v termínech  “vyhodnocení histologických preparátů střev srdce a jater, absence toxinů a řada dalších, vystaví občany České republiky následkům trestního stíhání. Por. Sokol samozřejmě nikdy žádné preparáty ani srdce ani jater či jinéneviděl, zjevně by jim stejně nerozumněl, ale přesto vyhodnotil, že závěry soudních lékařů s praxí,  jsou mylné. O odborné erudici policejního komisaře Mgr. Sokola, svědčí již jen ten fakt, že při kopírování, odborný termín “výbled” zaměnil za termín nový a to “výhled”, což je fatální záměna.

Výhled postupu Policie ČR,  je pro občany České republiky opravdu šokující.

Není též bez zajímavosti, že až po rozhodnutí Nejvyššího soudu České republiky, státní zastupitelství v Ostravě po dvou měsících od sdělení obvinění kontaktuje média  se zprávou o zahájení trestního stíhání znalců. Oprávněně se ptám, činí tak státní zastupitelství v Ostravě u každého zahájeného trestního stíhání?

Tento shora uvedený postup je dle našeho názoru jednoznačně šikanózní a ve světle všech skutečností veden snahou zastrašit ostatní znalce v trestní věci Petra Kramného, kteří nejen v rámci objektivní pravdy, ale zejména práva na spravedlivý proces Petra Kramného,  chtějí nekroptický materiál přezkoumat, padni komu padni.

Je nutno připomenout i načasování zahájení trestního stíhání. Dne 24.10.2016 obržela obhajoba od předsedkyně senátu nalézacího soudu JUDr.Gilové souhlas s prohlédnutím nekroptického materiálu pro znalce Doc.A.P a Prof. I.Š. Od tohoto okamžiku, přednosta Ústavu soudního lékařství v Ostravě MUDr.Igor Dvořáček, spolupracovník STB s krycím jménem SIMON ve svazku 29541, ač tomu v žádném připadě není absolutně aktivně legitimní, není zpracovatel posudku, není majitel nekroptického materiálu do dnešního dne vytrvale brání. Je to postup natolik nestandartní a natolik neznámy, že na něj nepamatuje ani zákonodárce a bude předmětem interpelace na ministra spravedlnosti Roberta Pelikána.

Spolek Šalamoun je toho názoru, že postup MUDr. Dvořáčka je v rozporu se zákonem a proto podal podnět pro zahájení trestního stíháni vůči MUDr. Dvořáčkovi. Soustavou státního zastupitelství byl náš podnět postoupen opět  do Ostravy a prošetřovat jej bude opět por.Mgr.Kamil Sokol.

V souvislosti s projednáním dovolání Petra Kramného před Nejvyšším soudem České republiky, došlo opět zcela unikátní situaci a to, že si vyloučil předseda senátu JUDr.Vladimír Veselý, kterému dle rozvrhu práce byla věc přidělena. Důvodem vyloučení byla ta skutečnost, že na obědě mu znalec Doc. Vorel sdělil hodnoticí stanoviska k trestní věci Petra Kramného.

Dle našeho názoru je postup Doc. Vorla opět a zcela nestandartní a dle našeho názoru nese znaky spáchání trestného činu dle § 335 tr.zákoníku a požádal podnětem místně a věcně příslušné státní zastupitelství o prošetření.

Náš podnět byl opětovně postoupen….. kam jinam než do Ostravy a prošetřovat jej bude kdo jiný než por. Mgr. Kamil Sokol….

Nastává další neuvěřitelný lapsus v této věci a to že na základě posudků Doc. Vorla, policejní orgán dospěl k závěru o mylných závěrech znalců MUDr.Matlacha a Fargaše a nyní sám bude posuzovat připadnou trestnou činnost znalce Doc. Vorla a ještě přednosty Ústavu soudního lékařství v Ostravě MUDr. Dvořáčka, který svým postupem nejenže nerespektuje souhlas soudu, ale je to postup tak neuvěřitelný, že přivedl trestní věc Petra Kramného až do lavic Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky.

Václav Peričevič
místopředseda spolku Šalamoun

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…