Václav Princ: Je třeba si uvědomit, že důchodci představují téměř polovinu voličů

11.09.2016 21:35

Dovolím si poslat informaci k aktivizaci hnutí HNED – Hnutí nespokojených důchodců.

Václav Princ: Je třeba si uvědomit, že důchodci představují téměř polovinu voličů
Foto: Archiv IN
Popisek: Vlajka ČR na budově parlamentu

Začal jsem jako stávající člen www.aliancens.cz oslovovat loajální lidi z adresáře bývalé Holešovské výzvy. 

Aliance národních sil má v této době stejný záměr, který jsme vložili na konci roku 2011 do Holešovské výzvy, sjednocovat občanské iniciativy a s jejich pomocí dosáhnout politické síly, která by mohla zasáhnout do dalšího vývoje v ČR. Společně hodnotíme všichni současný vývoj, jako negativní politiku, která zničila v ČR všechno, co mělo smysl a dobrý základ, tedy školství, zdravotnictví, průmysl, zemědělství, morálku. Bez boje a bez jediného výstřelu jsme se vzdali západní propagandě, jejich výrobě, ekonomice a stali jsme se pouhými dovozci zboží a otroky Západu. Přitom jsme přišli o vynikající státní podniky, světově známé výrobní značky, přírodní bohatství a o pitnou vodu, potravinovou soběstačnost. Svobody a demokracie jsme nedosáhli. Evropská unie nám diktuje a určuje, plánuje, dovoluje, zakazuje, mnohem více než RVHP. Nebo  je někdo z vás svobodný a má dojem, že žije v demokracii? Není cenzura, ale máte dojem, že se dovídáte pravdu?

Ozval se mi pan Ing. Hykš, který mě informoval o zřejmě svém úmyslu založit hnutí důchodců HNED - Hnutí nespokojených důchodců.  V naší korespondenci jsme se shodli, že je v ČR asi 3 miliony důchodců, možná jich bude ještě 2 miliony aktivních, kteří by mohli zasáhnout do voleb, kdyby jen nevolili pravicové politické strany, které toho už naslibovaly dost. Výsledkem jejich politické práce, včetně politiky ČSSD je rozkradený a zadlužený stát, ve kterém je mnoha lidem dost těžko.  Vážení, přátelé, je třeba si uvědomit, že důchodci představují téměř polovinu voličů v ČR, kteří chodí k volbám!

V době Holešovské výzvy, v roce 2012 jsem jednal s Jaroslavem Zavadilem předsedou odborů, ale také s předsedou asociace důchodců panem Pernesem.  Oba vlivné pány jsem žádal o podporu Holešovské výzvy, protože jsem tušil, co začali vymýšlet ti, co Holešovskou výzvu ukradli. Pan Jaroslav Popelka se dostal do televize a tam se jasně ukázalo, jak to myslí a všechno dobré kolem Holešovské výzvy se zhroutilo. Odbory, kterým jsme chtěli původně vyjádřit podporu občanů a pomoci k odstranění vlády Petra Nečase,  a také Asociace důchodců se od Holešovské výzvy distancovaly.

To jen do úvodu.

Vrátil jsem se po diskusi s panem Ing. Hykšem k původnímu záměru Holešovské výzvy, tedy hledání podpory u důchodců. Oslovil jsem předsedu asociace důchodců pana Dr. Pernese. Mám potvrzení od jeho sekretariátu, že e-mail dorazil, dopis dostane pan Pernes k vyjádření až se vrátí.

Není nikde uvedeno, že bych chtěl já nebo někdo jiný  zakládat politické sdružení, hnutí, jak se ve svém e-mailu vyjádřil spoluzakladatel Holešovské výzvy, Jiří Baťa. Není záměr vydávat program, cíle hnutí. Na Facebooku Naděje jsem záměr zveřejnil. Jde jen o oslovení všech důchodců a to v různých politických stranách, ale  chceme také oslovit i nestraníky. Pokud si uvědomujete, že stát byl rozkraden a zadlužen, že každoročně vláda přijímá ztrátový, tedy deficitní státní rozpočet, tedy znovu a znovu s miliardovými dluhy, ale současně si poslanci zvyšují platy, potom se braňte a to HNED. 

V ČR existuje Asociace důchodců, centrální kancelář má v Praze, v krajích pracují výbory a zastoupení. Vy každý z nás můžete oslovit sekretariát důchodců ve Vašem městě, možná se znáte, přidáte se, oslovíte politické strany KSČM, SPD, různé spolky a občanské iniciativy, které mohou přes svou organizační strukturu šířit informaci dál a rychleji než my, co sedíme u počítače a nemáme dost peněz na placení sekretariátu, úředníků, nemáme šanci se dostat do sdělovacích prostředků.

Důchodci mají zkušenosti s minulým režimem i se současným. Nepůsobí jen jako důchodci, ale jsou aktivní v různých spolcích a těch by mohli využít k šíření společné ideje. Nevolme už politické strany, které jsou ve vládě 26 let, a jejich jedinou ideologií byl antikomunismus, kterým pouze vymývali svým voličům, a hlavně mladým lidem mozky, ale současně jim to umožňovalo nekontrolovatelně krást v miliardách. Jen málo z nich bylo obviněno a odsouzeno. Podívejte se na právní stav v ČR. Policie, státní zástupci i soudci jsou pod vlivem politiků a těch, kteří jim vládnou, často jsou jejich tendenční rozhodnutí kritizována i veřejně. Jsme neprávní stát. Za tím stojím a mohl bych uvést vlastní zkušenosti.

Nevládne u nás demokracie, vládnou nám peníze, a to velké peníze. Takové peníze, které ničí charaktery těch, co nám vládnou a jsou dnes u moci. Někteří z nich jsou v parlamentu už 26 let a na účtech mají miliardy Kč z úplatků z doby privatizace státních podniků. Proto není dosud zákon o přiznání majetku, proto mají účty v zahraničí, proto není zákon o referendu. Když se díváme na záběry z jednání ve sněmovně, oni se  poslanci dokonce mezi sebou veřejně obviňují, kdo si více nakradl a my jsme stále v klidu?

Tento způsob zvratu současné politiky, jak ho předkládám,  má jednu velkou výhodu. Není výbor, není žádný předseda, nikdo se nemůže cpát na jeho místo. Jste to vy všichni, co rozhodujete o tom, jak budete žít, jak budou žít vaše děti, vnuci.   Pokud hledáte vůdce, chcete vedení, potom se můžeme sejít a vyříkat si to. Jestli chcete jen mluvčího, potom si myslím, že to může být Ing. Hykš, možná Ing. Princ, třeba oba, třeba nás bude tisíce, nejlépe, minimálně dva miliony.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …