Václav Souček: Nestardantní a standartní

29.05.2014 10:16

Příslib resortu dopravy o nestandartním navýšení ceny za vykupované zemědělské pozemky k dopravním stavbám se zatím jen rýsuje, PS už ale souhlasila s projednáváním ve zkrácených lhůtách. Na výkupu "visí" přípravy důležitých silničních staveb, R6 a R35. Čísla: z 8 - 35 Kč by mohlo ŘSD nabídnout vlastníkům ve výjimečných případech až 560 Kč za metr čtvereční, samozřejmě po znaleckém posudku a souhlasu ministra dopravy.

Václav Souček: Nestardantní a standartní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Což se ukáže jako neuvěřitelně motivační opatření. Veřejnost se bude samozřejmě zajímat, kdo a jak dlouho je vlastníkem nevyhnutelně vykupované zemědělské půdy v enormní ceně za zvláštních podmínek. Zatím totiž není obecně známo, kdo z okruhu zasvěcených a jakým způsobem se dostal k informacím, aby se posléze dopracoval koupě pár korců pole za levný peníz.
 Až to ve známost vejde, bude po hře - a dopálená veřejnost na další bezpracně vyspekulované zisky bude hledět standartním způsobem: jako mladý skot na nová vrata.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Pořad: Glosa Václava Součka  |  Stanice: Hradec Králové

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rozhlas.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…