Václav Souček: Z horka

28.07.2014 8:30

Vnitrostranická disciplina už není tím, čím bývala. Od konzultace s prezidentem v Lánech se některé špičky ČSSD pokorně vrátily ke stranickému křížku, jiné se ale vzpurně odvrátily. Kousavá zmínka v novinách pravila cosi o přehřáté vodě v páně Škromachově bazénku. Tropická horka dělají paseku i v klimatizovaných prostorách; část poslanců dolní komory upadla v podezření, že při hlasovací proceduře, zásadním způsobem ovlivňující státní rozpočet, byla fyzicky přítomna, ale duchem mírně mimo mísu.

Václav Souček: Z horka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odpolední zasedání sněmovny. Vláda v hojném počtu zrovna není

Z jejich pozdního prozření se vyvinul zásadní spor o jednacím řádu. Z nevyřešeného procedurálního sporu může odpochodovat stížnost k Ústavnímu soudu, tedy žádná prkotina.

Z horka roste i počet dopravních nehod, nejen kolizních situací na politické scéně. Není třeba klást přemrštěný důraz na tvorbu frakcí, tříštění jednotných názorů, a záludné kladení pomyslných min. I prostá únava umí vykonat své. Znáte takového supermana, který nedělá chyby? Chyba je omluvitelná.
Záludnosti se ovšem promíjejí hůř. A hlavně nezapomínají.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Pořad: Glosa Václava Součka  |  Stanice: Hradec Králové

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rozhlas.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…