Václavská výzva

28.10.2015 19:05

Dnes, v památný den výročí založení prvního demokratického státu na našem území, k jehož odkazu se hrdě hlásí, sešli se zde, na místě, které se pro náš národ stalo opakovaně symbolem touhy a víry ve svobodu a demokracii, zástupci pravicových politických stran a organizací hájících zájmy soukromníků, podnikatelů, živnostníků a soukromých zemědělců, aby vyjádřili své znepokojení nad politickým směřováním České republiky.

Václavská výzva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotokoláž.

Přes všechny problémy a zmatky, po uplynulých pětadvacet let náš národ prožívá nejlepší éru svých dějin. Éru, v níž nám bylo dopřáno nevídané míry svobod, prosperity, míru a bezpečí. Spolu s nabytím těchto hodnot, paradoxně, však započala tu pozvolná, tu rychlejší jejich eroze, kterou si dlouho mnozí z nás neuvědomovali. Dnes, pod vládou koalice socialistů a hnutí reprezentujícího zájmy jedné z nejvlivnějších podnikatelských skupin vlastněné místopředsedou této vlády, destrukce svobody, soukromí a volného tržního prostředí dosahuje svého vrcholu. Rozpínavost státu již dávno přesáhla únosnou mez, a zásahů do každodenního života občanů neustále přibývá. Regulatorní apetit vládních představitelů a ministerských úředníků roste s každým dalším právním předpisem. Plošný státní direktivismus se stal samozřejmým řešením všech negativních společenských jevů. Značná část společnosti jako by s tímto směřováním byla smířená a chová se odevzdaně. My, zástupci všech aktivních, odpovědných, podnikavých a pracovitých občanů České republiky však tento vývoj odmítáme, a proto:

Vyzýváme vládu České republiky, aby revidovala své programové cíle, opustila plány na zavedení nových nástrojů regulace, kontroly a represe podnikavých a iniciativních občanů, jejichž činorodost je podhoubím naší ekonomiky a prosperity. Vyzýváme vládu, aby zastavila růst výdajů na státní aparát, nenavyšovala počet státních zaměstnanců, snížila úroveň administrativní zátěže, byrokracie a zásahů do soukromí občanů. Vyzýváme vládu, aby liberalizovala tržní prostředí, zjednodušila daňový systém a snížila daně, aby snížila míru přerozdělování a výši státního zadlužení.

Vyzýváme všechny zákonodárce, senátory a poslance Parlamentu České republiky, aby využili všech svých pravomocí k odmítnutí zákonných norem, jejichž důsledkem by bylo další omezení svobody našich občanů a které by představovaly neúměrný a neopodstatněný zásah do jejich soukromí, do zóny, v níž je vstup státu zakázán. Vyzýváme všechny členy parlamentu, aby naopak činili takové kroky, které povedou ke zjednodušení našeho právního řádu, vyloučení legislativních duplicit a zrušení nadbytečných zákazů, omezení a sankcí.

Vyzýváme všechny spoluobčany k aktivní účasti na projevech odporu vůči aktuálnímu vývoji směřujícímu k vybudování silného všemocného státu, státu všeobecné kontroly a bezbřehé šikany. Vyzýváme všechny pracovité, aktivní a odpovědné občany ČR k projevu občanské nespokojenosti ve vztahu k současné vládní politice, jejímž cílem je zničit poslední zbytky podnikatelských svobod, malé a střední podnikatele a střední třídu jako takovou. Vyzýváme všechny slušné a poctivé spoluobčany, aby se postavili proti politice, jejímž cílem je bobtnání sociálního systému a růst obřích firem provázaných se státem  na úkor soukromníků a živnostníků.

Chceme jednoznačně deklarovat, že jsme připraveni využít všech zákonných možností k tomu, abychom zamezili dalšímu budování přeregulovaného státu  opřeného o podporu odborů a oligarchických struktur. Jsme připraveni spojit své síly se všemi, kteří se chtějí postavit na stranu ochrany soukromí, svobody podnikání a dalších aktivit, tradičních liberálně-konzervativních hodnot a politiky zadržování státu a státní byrokracie.

Praha, Václavské náměstí 28.10 2015

Strana svobodných občanů                                                         

Ing. Petr Mach PhD. – předseda                                                   
Radim Smetka – místopředseda                                                   
Ing. Karel Zvára – místopředseda            
RNDr. Jiří Payne – místopředseda           

Strana soukromníků České republiky

Petr Bajer – předseda
Rudolf Baránek – 1. místopředseda
Bedřich Danda - místopředseda
Petr Thaisz – místopředseda

Asociace podnikatelů a managerů ČR                                        

Radomil Bábek – předseda                                                              

Sdružení podnikatelů a živnostníků ČR

Bedřich Danda  - předseda

Asociace soukromého zemědělství ČR

Ing. Josef Stehlík - předseda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: O čem jednali Si s Putinem

12:17 Zbyněk Fiala: O čem jednali Si s Putinem

Prohloubení strategické spolupráce s Ruskem nemá být podle Číny závislé na osobách ve vrcholných fun…