Vaše Věc: Ankaře tři miliardy eur z Evropské unie nestačí

25.01.2016 19:05

Turecká vláda před pár týdny využila tíživé situace EU, pokud jde o uprchlíky, kterými Turecko neúnavně zásobuje Evropu, neboť 80 % uprchlíků do Evropy směřuje před turecké území, a vymámila z Evropy několik závazků.

Vaše Věc: Ankaře tři miliardy eur z Evropské unie nestačí
Foto: Archiv
Popisek: Turecká vlajka

Tím prvním je, že se opět obnoví jednání o vstupu Turecka do EU. Slibem nezarmoutíš, ale nikdo rozumný si v tuto chvíli nemůže myslet, že do EU může být během nějakých 10-15 let přijat muslimský stát, který směruje k islamismu.

Ten druhý slib byl ovšem reálný a Turci si nyní vybírají tučné politické dividendy. Bylo jim přislíbeno poskytnout 3 miliardy eur na řešení problematiky uprchlíků, tedy aby Turecko regulovalo a omezovalo příliv uprchlíků přes své území. To se sice v zásadě neděje, ale turecký premiér Davutoglu se už dožaduje dalších peněz…

Zdá se, že jediným rozumným řešením je, aby peníze, které dá EU na tento účel dohromady, byly použity k ochraně vlastního evropského území spojenými pohraničními silami, tak aby se zabránilo příchodu dalších uprchlíků do Evropy, a to zejména přes Řecko a řecké ostrovy, ale také přes další části Evropy.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…