Vaše Věc: Atraktivita Francie u nadnárodních společností

27.04.2017 15:14

Na začátku pětileté vlády prezidenta Hollanda, kdy byla stanovena daň z příjmů 75 % na nejvyšší příjmy, to byla katastrofa. Od té doby se pohled na Francii totálně změnil především u zahraničních investorů. To ukazuje index vytvořený Poradním kabinetem A. T. Kearneyho, který byl založen na základě odpovědí 500 vedoucích manažerů velkých světových podniků.

Vaše Věc: Atraktivita Francie u nadnárodních společností
Foto: wikipedia
Popisek: Francouzská vlajka.

Podle zprávy vydané v roce 2017 je Francie sedmou nejvíce atraktivní zemí pro přímé zahraniční investice naplánované na příští tři roky. Francie disponuje silnými strukturálními aktivy. A iniciativy jako jsou např. French Tech, které umoznily prosadit dopředu mezinárodní zeměpisnou pozici, demografickou infrastrukturu, vzdělanost….popisuje Xavier Mesnard, spolupracovník u A. T. Kearneyho. V roce 2016 tedy Business France, veřejná agentura aktiv o atraktivitě území, počítá se 1117 zahraničními rozhodnutími, která vytvoří nová pracovní místa.

Některá tvůrčí, ať už jde o implantace, prodloužení pracovních smluv anebo znovupřevzetí vhodných poloh a míst. Je to progrese o 16 % oproti roku 2015. Ve světovém měřítku podle ukazatelů A. T. Kearneyho z prvního trimestru 2017, zájemci jsou na prvém místě ze Spojených států, následování zájemci z Německa a Číny.

(podle Le Figaro, ZP)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka