Vaše Věc: Der Spiegel a Agrofert

15.06.2016 16:53

Der Spiegel je v Německu a v celém světě vnímán jako médium, které přichází s naprosto věrohodnými a nejméně jedenkrát z dalšího věrohodného zdroje ověřenými informacemi. Der Spiegel je týdeník, který od počátku své existence proslul velkou nebojácností vůči mocným tohoto světa.

Vaše Věc: Der Spiegel a Agrofert
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrála firmy Agrofert

Své by o tom v 60. letech minulého století mohl vyprávět například F. J. Strauss, někdejší ministr obrany Spolkové republiky a šéf bavorské CSU. Strauss na základě mediální aféry rozpoutané právě  Spiegelem musel svého  času  opustit německou vládu. A nebylo pro něj jednoduché se, i přes jedinečnou pozici, kterou v bavorské politice měl, do nejvyššího patra německé politiky zase vrátit.

Pokud dnes Spiegel přichází s tím, že Agrofert údajně ovlivňoval rozdělování peněz z evropských fondů, a tedy také ve svůj prospěch, je to nesmírně závažné obvinění, které je třeba brát vážně.

Pokud bude zpráv tohoto druhu přibývat, a to zejména v sousedním Německu, vytvoří se obraz České republiky ne nepodobný banánové republice, kde oligarcha, majitel oligopolu v oblasti zemědělství, současně kočíruje vládu a zařizuje si své soukromé záležitosti, a to na úkor zájmů státu a za peníze evropských daňových poplatníků.

Jestliže takovéto důkazy podle Spiegelu u evropského úřadu OLAF, který v současné době prověřuje, zda byla dotace z evropských fondů na tzv. Čapí hnízdo čerpána lege artis, existují, máme se na co těšit…

A už dnes, pokud se tato informace ukáže být pravdivou a podklady budou OLAFem shledány jako věrohodné, se zdá být o celé kauze rozhodnuto.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

9:44 Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

Z fotografie na stránkách Parlamentních listů se na mne usmívá veselá stařenka. Je to senátorka Dani…