Vaše Věc: Holandská letecká společnost má zákaz stávkování

27.08.2016 9:34

Holandský ministr spravedlnosti zakázal zaměstnancům leteckých společností během letních prázdnin až do 4. září stávkovat. A to se týká také všech zaměstnanců letecké společnosti KLM.

Vaše Věc: Holandská letecká společnost má zákaz stávkování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dopravní letadlo, ilustrační foto

Soudce místního tribunálu v Haarlemu, blízko Amsterodamu, je přesvědčen, že mnoho cestujících je vzhledem k dovoleným a prázdninám rádo. Na začátku srpna zaměstnanci KLM, kteří požadují zvýšení platů, blokovali po hodinu a půl nakládání a vykládání zavazadel cestujících této společnosti.

Soudce upozornil na pokuty, které při zopakování stejného postupu příště přijdou na řadu. KLM si je vědoma, že by takovými „akcemi“ mohla přijít až o 4 miliony eur denně.

Piloti KLM požadují, aby jejich důchody byly i nadále vázány na inflaci tak, jak jim to společnost slíbila. Společnost KLM Svazu pilotů vysvětlila, že 600 milionů eur určených na jejich starobní důchody musí být nyní použity na jiné nezbytné investice.

„Chápeme, že jsou zde problémy a jsme ochotni vyjednávat,“ uvedl jeden z pilotů pro agenturu Reuters a odmítl jakékoliv jednostranné rozhodnutí na toto téma.

Před pár dny museli cestující společnosti Easy Jet čekat celou noc na odlet, a to kvůli nečekané stávce pilotů této společnosti. Jde už o třetí stávku od začátku června… Jak se říká, v politice státu je na prvním místě blaho obyvatel – takže vše pro lidi…

(zp)

(z deníku Le Figaro)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…