Vaše Věc: Je Babiš pro Česko hrozbou?

17.08.2016 21:41

Marketingové týmy A. Babiše již jistě chystají kyblíky špíny, kterými polije slovenský deník Sme. Vyšel v něm totiž článek, který o A. Babišovi hovoří jako o hrozbě pro Českou republiku. Nejlepší by bylo Sme celé koupit, aby se to neopakovalo...

Vaše Věc: Je Babiš pro Česko hrozbou?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Deník Sme, stejně jako už to před časem učinila i jiná velká zahraniční média, upozornil na Babišův neuvěřitelný střet zájmů a jeho pohrdání demokratickými institucemi.

„Prvním problémem je Babišovo pohrdání demokratickými institucemi a procedurami. V příští vládě by sloučil některá ministerstva a jiná zrušil, aby neztrácel čas s meziresortními jednáními. A ještě větším problémem je Babišův obludný konflikt zájmů: je zároveň vlivným politikem, k tomu majitelem holdingu s více než 200 firmami a ročním ziskem přes 300 milionů eur a navíc vlastníkem důležitých médií,“ píše se ve slovenském deníku ve článku věnovaném A. Babišovi.

Deník také uvedl, že Babiš – politik nastavuje pravidla pro Babiše – byznysmena a jeho média o tom mlčí. My jen dodáme, že v České republice o tom bohužel mlčí nejen Babišova, ale i všechna jeho spřátelená, tedy všechna mainstreamová média, a to včetně těch veřejnoprávních.

Nebezpečí podle Sme ještě stoupne, pokud se Babišovo ANO v příštím roce po sněmovních volbách stane nejsilnější politickou stranou v zemi a Babiš premiérem, což Deník Sme hodnotí jako téměř jisté.

Babiš do české politiky vstoupil jako hráč

Česká mainstreamová média o Babišově nepřehlédnutelném střetu zájmů skutečně mlčí a přes všechno se jej snaží líčit tak, jak on chce. Tedy jako spravedlivého strážce státní kasy a posledního spravedlivého české politiky, který však není politikem, ale pouze jakýmsi čističem české politické žumpy, který chce pro blaho českých občanů to nejlepší. A vlastně vůbec nevadí, že směrem k českým občanům ještě pořádně žádný takový krok, který by naznačoval, že pro ně chce to nejlepší, neudělal. Zato pozitivní kroky směrem ke svému Agrofertu se dělat samozřejmě nestydí a nebojí.

Babiš do české politiky vstoupil jako hráč zvyklý ničit své soupeře silou, a pokud to není možné, tak ještě větší silou. A tuto taktiku uplatňuje, a nutno říci, že zatím úspěšně, také v politice. Je ostudou české „demokracie“, české mediální a koneckonců i politické kultury, že se Babišovi jeho laciné (i když finančně jistě nákladné) marketingové triky daří, ačkoli se jako největší přítel lidu snaží tvářit pouze na billboardech…

Pomáhá mu v tom nemalou měrou neschopnost nebo neochota ČSSD pustit se s ním do sporů v závažných tématech, ve kterých se jasně ukazuje Babišův střet zájmů (například zavedení II. sazby korporátní daně pro největší české firmy). Ale samozřejmě také neuvěřitelná naivita politicky nezkušených občanů pěstovaná českými mainstreamovými médii, která se svou absolutní neobjektivitu ani nepokoušejí skrývat. Hlídací pes demokracie v České republice zkrátka již dávno chcípl a z pozadí tak mohou na Babiše štěkat jen maličká štěňátka v podobě různých menších internetových serverů, kterým se však tento politik ze strany Agrofert jen směje…Kdopak bude po Financial Times, Die Zeit a Sme další...?

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…