Vaše Věc: Když Erdogan řádí

12.09.2016 21:21

Z Turecka přichází další negativní zpráva. Turecká administrativa rozhodla o suspendaci, sesazení, třicítky kurdských starostů na těch územích Turecka, kde tvoří většinu kurdské obyvatelstvo.

Vaše Věc: Když Erdogan řádí
Foto: Archiv
Popisek: Turecký prezident Recep Erdogan

Je to další negativní krok potvrzující autoritářský, silně nacionalistický a demokracii opouštějící režim, který nastal v Turecku po neúspěšném státním převratu.

Rada Evropy, ale také například Evropská komise by měly na tento nedemokratický prvek politiky turecké vlády okamžitě reagovat. Suspendace starostů z jejich funkce je možná snad jen za válečného stavu a v situaci, kdy příslušný starosta vystupuje proti stávajícímu politickému uspořádání na úrovni velezrady.

Taková situace však, že by Turecko bylo ve válečném stavu, pokud odmyslíme intervenci, kterou turecká armáda uskutečnila vůči Sýrii, respektive na jejím území proti Islámskému státu, zde není.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty