Vaše Věc: Nepřijmete migranty? Zaplatíte pokutu

02.05.2016 15:48

Evropská komise má ve středu vystoupit s návrhem na trestání států, které odmítnou přijmout migranty. Finanční postih by byl až 250 tisíc euro (asi 6,75 milionu korun) za osobu. Napsal to italský list „La Stampa”.

Vaše Věc: Nepřijmete migranty? Zaplatíte pokutu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Bruselu plynou z toho, že zde sídlí europarlament, nemalé příjmy

Evropská komise prý chce navrhnout reformu Dublinské úmluvy. Zachována má být povinnost prvního státu, do kterého se migranti dostanou, jejich přijetí. K tomuto ustanovení by ale přibyla formulace o povinnosti ostatních států přijmout je na své území, pokud by došlo k jejich masovému přílivu.

Určeny by také měly být maximální počty, které stát musí přijmout. La Stampa tvrdí, že podle informací listu mají být státy - odmítající migranty přijmout - trestány zmíněnou finanční pokutou až čtvrt milionu euro za osobu. (pm)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Fiala podporuje Babiše

10:14 Milan Knížák: Fiala podporuje Babiše

Glosa Milana Knížáka.