Vaše Věc: Nesmyslná kritika vlády pravicí a Úsvitem

10.02.2016 12:05

Předáci pravice, kteří prakticky ve všech oblastech společenského dění projevují neuvěřitelnou programovou sterilitu a neschopnost, na vládu nyní vytáhli bič. A tímto bičem je, nebo spíše má být, postup příslušných orgánů české exekutivy, pokud jde o zajištění návratu pěti unesených českých občanů v Libanonu.

Vaše Věc: Nesmyslná kritika vlády pravicí a Úsvitem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lánský zámek

Opozice hlava nehlava kritizuje výměnu pěti českých občanů, kteří se do republiky vrátili živí a celí, za dva zadržené Libanonce. Vláda prý ohrozila naše vztahy se spojenci, míněno tím Spojené státy…

Představme si situaci, že by vláda vyhověla USA a vydala Fajáda a druhého Libanonce do Spojených států, na základě poněkud podivně znějící žádosti o vydání. A představme si, že by došlo v důsledku toho třeba k zavraždění pěti českých občanů. Je otázka, zda opozice považuje život českých občanů za absolutní hodnotu. Zdá se, že nikoli.

Bylo by možné se ale vsadit o tom, že pokud by vláda vyhověla svému nejvýznamnějšímu spojenci a vydala oba Libanonce do USA a pokud by došlo k zabití Čechů v Libanonu, mělo by to ze strany opozice za následek ještě horší kritiku vlády.

V médiích se v souvislosti s návratem pěti Čechů objevila také nepotvrzená informace, že za dvě Češky, které byly vymaněny z rukou extremistů v Afghánistánu, zaplatil český stát 6 milionů dolarů.

Ani tato zpráva sice nebyla vládou potvrzena, ale pro opozici (s výjimkou komunistů) je to příležitost k bezbřehým útokům na vládu. Vláda nepotvrdila informaci o zaplacení 6 milionů dolarů, nicméně i kdyby tomu tak bylo, nebyla by jedinou vládou státu, která se takto v posledních letech rozhodla. Obě Češky se živé vrátily do země.

Pro všechny Čechy, zejména posedlé cestovatelskou vášní po cestování do problémových oblastí světa, by samozřejmě měly být oba případy mementem varujícím před cestou do těchto oblastí.

Představa pravicové opozice, že v dnešním světě nebude docházet k únosům lidí, je představa z jiného světa. V desítkách zemí operují teroristé, a pokud by se mělo zabránit únosu českých občanů, musela by se republika vrátit do situace bývalého režimu, kdy za hranice mohl vycestovat jen mizivý počet našich spoluobčanů. Ale i tehdy docházelo k jejich únosům (například v Angole ozbrojenci organizace UNITA unesli skupinu českých občanů).

Pravicová opozice a Úsvit se snaží vytěžit z virtuální reality, kterou přiživují či vytvářejí politické body. Je to vcelku nechutné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…