Vaše Věc: Nominace do vedení ČSSD na sjezd

25.01.2017 13:36

V minulosti bývalo tu a tam zvykem v rámci ČSSD na krajských konferencích, že se i kandidáti do vedení strany k volbě na sjezdu volili tajnou volbou. Dnes probíhají tyto volby veřejnou volbou, takže výsledek nakonec o reálné podpoře jednotlivých kandidátů na předsedu a místopředsedy nevypovídá vůbec nic.

Vaše Věc: Nominace do vedení ČSSD na sjezd
Foto: archiv J. Tejc
Popisek: Předseda ústavně-právního výboru Poslanecké sněmovny Jeroným Tejc (ČSSD)

Zdá se, že s ohledem na prakticky neexistující konkurenci v rámci ČSSD se předsedou ČSSD stane jediný kandidát na předsedu ČSSD, kterým je B. Sobotka. Lze ovšem jen odhadovat, zda delegáti v tajné volbě přeci jen nedostanou rozum a do jaké míry ten rozum dostanou, protože by bylo rozumné, aby Sobotka dostal jistou výstrahu. Například ve formě nějakých 50 – 60 % v tajné volbě odevzdaných hlasů pro jeho předsednictví.

A pak je zde houf lidí, kteří se ucházejí o místopředsednickou funkci. Někteří dosud neviditelní místopředsedové (Starec a Teska Arnoštová) budou zápolit s jinými málo viditelnými představiteli ČSSD o předem prázdné pytle. Zdá se však, že bez šancí není v tomto klání kandidát, kterého Sobotka nechce, a tím je Jeroným Tejc. Může se stát protestní volbou.

Ani Tejc sám o sobě jistě nemá velké iluze, ale z té nabídky na místopředsedy ČSSD představuje právě on vcelku dobrou možnost. V každém případě by ve vedení této strany alespoň někdo mohl oponovat B. Sobotkovi. A i to by bylo velmi cenné.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla