Vaše Věc: Předseda vlády Sobotka pozval do Prahy čínského premiéra

24.06.2016 19:57

Premiér Bohuslav Sobotka při své pětidenní návštěvě Číny, kterou před pár dny navštívil spolu s ministrem dopravy a ministryní sociálních věcí, pozval k návštěvě Prahy premiéra Čínské lidové republiky. Ten jeho pozvání přijal.

Vaše Věc: Předseda vlády Sobotka pozval do Prahy čínského premiéra
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Ještě předtím navštívila, spolu se šesti ministry německé vlády, Peking německá kancléřka A. Merkelová. V rámci této její návštěvy Číny bylo podepsáno 24 německo-čínských dohod o rozvoji spolupráce a byly uzavřeny obchodní kontrakty dosahující výše 73,8 miliardy korun.

B. Sobotka tedy logicky navazoval na prohlubování partnerství EU – Čína německou kancléřkou a svou návštěvou konkretizoval strategické partnerství mezi Českou republikou a Čínou, k němuž otevřel dveře prezident M. Zeman svou cestou do Číny a následným setkáním s čínským prezidentem v Praze. Pozvání čínského premiéra do České republiky je logickým krokem v rozvoji strategického partnerství mezi naší zemí a Čínou.

Je dobře, že již utichly protičínské „lidskoprávní“ protesty obvyklých skupin, které byly více než co jiného pouze politickými gesty bez patřičného obsahu a byly z hlediska prospěšnosti českého partnerství s Čínou jen obtížně pochopitelné…

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

 

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

9:44 Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

Z fotografie na stránkách Parlamentních listů se na mne usmívá veselá stařenka. Je to senátorka Dani…