Vaše Věc: Proč chce Babiš zdražit vodu?

27.08.2016 17:32

Zdá se, že do pečlivého aranžmá podzimních voleb hnutí ANO se vloudila malá chybička, a to byl nový zákon o vodě z dílny ministra životního prostředí Brabce…Hnutí ANO by jeho přijetí příliš nepoškodilo.sociální demokracii by to poškodilo velmi silně.

Vaše Věc: Proč chce Babiš zdražit vodu?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vodoměr, ilustrační foto

Brabec je dlouhodobě zřejmě nejméně viditelný ministr vlády. To by samo o sobě nevadilo, pokud by z jeho dílny nevycházely zmetky.

Návrh zákona o vodě je mocně připomínkován nejen ČSSD, ale také odboráři a koneckonců i rozumnými podnikateli. Ve svých důsledcích by aplikace tohoto zákona z dílny ministerstva životního prostředí vedla k nárůstu životních výdajů průměrné domácnosti o 1500 – 2000 korun za rok. To není zrovna málo.

Výpočet ministerstva životního prostředí o dopadech tohoto zákona na obyvatelstvo a podnikatelský sektor je natolik neseriózní, že mu nelze věřit. To, že to budou řádově koruny, jak tvrdí ministr Brabec, je očividná lež. To už je dnes každému jasné.

A že je špatné zajišťovat růst příjmů státního rozpočtu takovýmto způsobem, tedy zpoplatněním spodních vod nad současnou úroveň, je každému normálnímu člověku také jasné.

A jak na tuhle zjevnou hloupost reagovalo hnutí ANO?

V okamžiku, kdy si i Babiš spočítal na papírovém pytlíku od svačiny, že „to“ přeci jen bude mít dopad na rodinné rozpočty lidí, hodil okamžitě zpátečku. Samozřejmě ale, že neoznacil návrh zákona z dílny svého ministra z hnutí ANO za paskvil, ale okamžitě obvinil ČSSD z podrazáctví a dalších lumpáren, s tím, že tento zákon nejprve podpořila, aby později svou podporu stáhla.

Pokud je mi známo, ministři ČSSD nepodpořili ve vládě návrh zákona o vodách, ale zřejmě jen věcný návrh tohoto zákona vč. některých parametrů nového zákona, z kterých příliš nevyplývala nákladová zátěž pro domácnosti, případně podnikatelský sektor.

Ale metoda práce A. Babiše je opravdu kouzelná, velmi perspektivní pro budoucí součinnost vlády. Když Babiš anebo někdo z jeho melody boys udělá hloupost, obviní druhého z podrazu......

Je jen škoda, že média, včetně těch veřejnoprávních, dávají větší prostor Babišovi a jeho verzím příběhů. A nikdo nemá odvahu si z jeho tvrzení udělat legraci. Není přece nic jednoduššího, než si spočítat, tak jak to udělal on, na papírovém pytlíku od svačiny, kdo měl v tomto přípravě pravdu…a kdo lhal.

(jip)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …