Vaše Věc: Sadistický bankéř z Cambridge byl souzen v Hongkongu

30.11.2016 16:20

Bývalý obchodník, milovník kokainu, mučil a následně zabil v Hongkongu dvě mladé Indonésanky. Tím šířil hrůzu v této bývalé britské kolonii, která je známá svou poklidnou atmosférou a dlouho nezažila podobný kriminální případ.

Vaše Věc: Sadistický bankéř z Cambridge byl souzen v Hongkongu
Foto: archív autora
Popisek: ilustrační foto - drogy, prostituce

Tato děsivá událost, připomínající americký román Psycho, ozřejmuje drsnou a temnou stránku Hongkongu. Nabízí pohled na zkaženost některých mladých západních privilegovaných individuí. Probíhá tam právě proces s Rurukem Juttingem, bývalým britským bankéřem, který je souzen za vraždu dvou Indonésanek.

Soudci byli upozorněni, že na dvaceti minutovém videu uvidí extrémní násilí, kde se obviněný natáčí se svým i-Phonem při tortuře první dívky – oběti. Třicetiletý bývalý obchodník, který pracoval pro Bank of America Merril Lynch a udal se policii sám, se hájil tím, že v době vražd měl „sníženou rozpoznávací schopnost“ a nechtěl je opravdu zabít. Těla Sumarti Ningsih, 23 let a Senengy Mujiasih, 26 let byla nalezena v jeho bytě, který je situován v luxusní čtvrti bývalé britské kolonie, známé svými nejlepšími bary a restauracemi, ale také svými místy pro provozování prostituce. Advokát bankéře se snažil vysvětlit, že slečna Sumarti souhlasila s placeným sexem. Byla mučena během tří dnů od 25. října 2014, než ji pachatel zabil pilkovým nožem. Bankéř, který získal diplom na Univerzitě v Cambridge a prošel velmi úzkým výběrem Winchester College, následně uložil tělo oběti do kufru a dal na balkon.

Poté šel na lov druhé oběti. Novináři, přítomni na hongkongském tribunálu neviděli video, ale slyšeli zvuky, ze kterých jim naskakovala husí kůže. „Kat“ se stále ptal své oběti, zda ho miluje. „Chceš, abych tě uhodil? Když řekneš, že ne, dostaneš dvě rány a jestli budeš křičet, budu tě mydlit pěstmi“. Jeho advokát potvrdil, že žena byla mrzačena kleštěmi, sexuálními pomůckami a opaskem, musela olizovat mísu WC. Jutting bral hodně kokainu. „U druhé jsem si dal také záležet, také tři dny znásilňování, mrzačení, nikdy jsem neviděl u nikoho takový strach“, přiznává ve videu, že se našel v tomto sentimentu návykové zvrhlé dominance. Druhé dívce, která přišla také na placený sex, okamžitě podřízl krk a oddělil hlavu.

Tento proces je sledován důležitou komunitou 300 000 hongkongských migrantů z Indonésie a Filipín, žijících na čínském ostrově, který se stále řídí britským právním systémem. Jedná se o otřesnou kriminální událost nejvíce medializovanou od roku 2003, kdy byla v Hongkongu popravena Američanka za vraždu svého muže – bankéře.

(podle Le Figaro, ZP)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…