Vaše Věc: Sarkastický Trump obviňuje Clintonovou

23.08.2016 7:35

I přes osmiprocentní ztrátu na Hillary Clintonovou, přes zvětšující se nedůvěru ve vlastních řadách, republikánský kandidát stále ještě věří ve svůj úspěch a na své kampani nehodlá nic měnit.

Vaše Věc: Sarkastický Trump obviňuje Clintonovou
Foto: repro youtube.com
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

„Jestli budu i za 90 dní druhý, i když jsem nejchytřejší a mám plno dobrých nápadů, nebude to nic vážného. Vrátím se ke své práci,“ uvedl Trump.

Série předvolebních průzkumů vyznívajících v jeho neprospěch na něj působí hořce. Například na Floridě, v Ohiu, Pensylvánii, ale také v tradičních baštách republikánů, jako jsou Arizona, Georgia či Severní Karolína ztrácí, což zcela ochromuje jeho kandidaturu.

Poučí se D. Trump z výsledků své cesty k cíli? „Budu pokračovat v tom, co dělám,“ uvedl pro NBC.

Když se ho reportérka stanice New Fox zeptala, zda si uvědomuje, že předvolební kampaň je nyní odlišná od té při primárkách, odpověděl: „Ne, co se má stát, stane se.“

„Rady lidí, abych byl méně agresivní, více laskavý, méně brutální, jsou jistě OK. Ale osobně si myslím, že to není to pravé, co naše země chce,“ uvedl Trump deníku Times.

Od Hillary Clintonové Trumpa nyní dělí cca 9 % hlasů v Pensylvánii, 8 % ve Virgiinii, 11 % v Coloradu a 7 % v New Hamsphire. O pár bodů je H. Clintonová před D. Trumpem i na Floridě, Ohiu, Georgii, Severní Karolíně, Iowě, Arizoně, Nevadě atd…

„Máme obrovský problém v Utahu“ (což je tradičně republikánský stát), uvedl před evangelickými pastory k vývoji volebních preferencí D. Trump.

Ve Virginii bude vše záležet na mobilizaci křesťanských voličů.

Pro všechny vítěze primárek, ať už demokratů nebo republikánů, je důležité rozšířit svou voličskou základnu. Trump se pohybuje v mezích své logiky, čímž základnu spíše redukuje, a to jej čím dál více izoluje.

Porážku od Hillary sklízí také, co se týče menšin, a to zejména u Afro- a Latinoameričanů, u nichž se sotva dostal na úroveň nezávislých.

Podle deníku The Hill musí Trump změnit své vystupování nejpozději do 5. září, jinak ho jeho strana nechá padnout. Stejná věc se v roce 1996 stala Bobu Doleovi, kdy propastný rozdíl mezi jeho volebními preferencemi a referencemi B. Clintona předurčil jeho neúspěch…

„To, co vypráví, je úplně scestné, trapné. Stal se z něj úplný blázen,“ uvedl k projevům D. Trumpa Robert De Niro.

(zp, s využitím textu v deníku Le Figaro)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

12:26 Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

Dnes nepíšu glosu. O smrti se glosy nepíší. Dnes chci ještě několika svými řádky vzpomenout na Mirka…