Vaše Věc: Seriál chyb vedení ČSSD na pokračování

05.01.2017 16:53

Předseda ČSSD Sobotka a tu a tam i další členové vedení této strany zdůrazňují, že v souvislosti s přípravou prezidentských voleb bude uspořádáno v ČSSD referendum, v němž se rozhodne, kterého kandidáta strana podpoří. Je to jednak ukázka alibismu vedení této strany, ale je to také chyba.

Vaše Věc: Seriál chyb vedení ČSSD na pokračování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

Čím dál jasněji se ukazuje, o co Babišovi podporou prezidentské kandidatury M. Zemana jde, Jedná se mu zejména o to, získat ve sněmovních volbách za devět měsíců ve prospěch hnutí ANO levicové hlasy, tedy ty hlasy levicových voličů, které podpoří opakovanou prezidentskou kandidaturu M. Zemana.

Z tohoto hlediska by bylo největší chybou, pokud by ČSSD vyšla s nějakým jiným kandidátem, který by štěpil hlasy voličů na levici a oslaboval by pozici M. Zemana. Kampaně pro prezidentské a sněmovní volby se budou na podzim příštího roku ve značné míře překrývat. A pokud ČSSD rozhodne o podpoře jiného kandidáta, tak samozřejmě oslabí svou pozici ve sněmovních volbách. Pokud rozhodne o podpoře M. Zemana, bude to politicky bez významu, protože levicoví voliči jej budou podporovat i bez „jeho“ vítězství v referendu ČSSD. Je to prostě další ze seriálu chyb vedení ČSSD…Referendum v ČSSD v této otázce nemá za daných okolností smysl.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…