Vaše Věc: Sláva Dukovy nechutnosti přesáhla české hranice

16.05.2016 19:40

Komentátor britského deníku The Independent Robert Fisk označil ve svém komentáři kardinála Dominika Duku za jednoho ze zpátečnických starých mužů. Může za to zejména Dukův postoj k migraci.

Vaše Věc: Sláva Dukovy nechutnosti přesáhla české hranice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kardinál Dominik Duka

Pražský arcibiskup Duka podle Fiska svými vyjádřeními ponižuje muslimy a zesměšňuje papežovo úsilí v migrační krizi tvrzením, že jde o pouhá gesta. Fisk napsal, že existovaly doby, kdy by papež po takovém vyjádření svému arcibiskupovi poslal do Prahy flakón s jedem nebo vrahy se zrezivělým nožem a také zkritizoval Dukova slova o tom, že současný papež dostatečně nechápe situaci v Evropě, neboť pochází z Latinské Ameriky.

Hodnoty vyznávané arcibiskupem Dukou už tedy svou slávou přesáhly hranice České republiky a dělají české katolické církvi i České republice jako celku „dobré“ jméno i za hranicemi naší země. Česká katolická církev má nyní starosti hlavně s kumulací majetku v rámci církevních restitucí a s podáváním žalob, pokud stát církvi odmítá některé pozemky či nemovitosti vydat. Čas na „pomoc potřebným“, o které (nejen) v souvislosti s uprchlíky často hovoří papež František jako o hlavní hodnotě křesťanství, česká katolická církev vedená D. Dukou zkrátka nemá.

Papež František třeba nerozumí dění v Evropě tolik jako předchozí Svatí otcové, ale jistě, na rozdíl od Duky, dobře chápe poslání katolické církve… Církvím v České republice důvěřuje podle průzkumu společnosti CVVM pouze 23 % občanů a názory D. Duky na zvyšování důvěryhodnosti církví zrovna pozitivně nepůsobí…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…