Vaše Věc: Socialisté hlasovali proti rezoluci odmítající protiruské sankce

29.04.2016 16:53

Poslanci francouzského Národního shromáždění přijali rezoluci, která vyzývá vládu ke zrušení protiruských sankcí. Pro vládu právně nezávazné usnesení hlasovali Republikáni Nicolase Sarkozyho, centro-pravicoví poslanci a levice. Socialisté a Zelení hlasovali proti.

Vaše Věc: Socialisté hlasovali proti rezoluci odmítající protiruské sankce
Foto: wikipedia
Popisek: Francouzská vlajka.

Sankce jsou zcela neúčinné, aby vyřešily tuto mezinárodní krizi a jsou nebezpečné pro francouzské zájmy - řekl konzervativní poslanec Thierry Mariani, z jehož iniciativy se o rezoluci hlasovlo. Bruselem a Washingtonem byly protiruské sankce vyhlášeny v roce 2014 a dotýkají se zejména energetického a zbrojního průmyslu, zemědělské a potravinářské produkce a bankovnictví.

Sankce sice končí letos v červenci, ale mohou být prodlouženy. Zatímco spojené státy tlačí na jejich prodloužení, někteří evropští politici s větší či menší odvahou mluví o jejich zrušení. Například řecký premiér Alexis Tsipras řekl, že Řecko prodloužení odmítne. Rozhodnutí unie přitom musí být přijato jednomyslně. Je však otázkou zda Tsipras postoj nezmění výměnou za summit o záchranném programu pro Atény. (pm)                                     

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla