Vaše Věc: To byl voják, tak to má být!

20.12.2016 20:51

Bývalý náměstek hejtmana Arno Fišera, který byl zahrnut mezi obviněné v kauze trestné činnosti kolem fondů ROP Severozápad, odešel z ČSSD. Je to správné rozhodnutí, protože stíhání jeho a dalších 23 zúčastněných (někteří z nich jsou sociální demokraté) je prostě soukromou věcí těchto osob. A u členů ČSSD toto stíhání pochopitelně poškodí sociální demokracii více nežli tehdy pokud nebudou stíhaní dále členy této strany.

Vaše Věc: To byl voják, tak to má být!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

Stejným způsobem jako Fišera se údajně hodlají se svým obviněním z trestných činů vyrovnat také obvinění členové ČSSD z Karlovarského kraje. Tedy včetně členů předsednictva této strany Navrátila a Páníka. Toto jejich rozhodnutí lze jen vítat. Je to dobré pro ČSSD.

Ostatní obvinění si však zatím své členství ponechávají, což se týká především bývalé hejtmanky Vaňhové. Zde by měl ovšem zasáhnout předseda strany Sobotka, tak aby i ona si své členství přerušila. Bylo by to asi nejrozumnější řešení pro všechny, a zejména pro ČSSD.

Pokud Sobotka na posledním ústředním výboru ČSSD dokázal prosadit usnesení, které mu dává možnost zasahovat s konečnou platností do kandidátek pro volby do sněmovny, zcela nepochybně si najde možnost, jak celou věc vyřídit i s těmi, kteří nejsou ochotni přerušit své členství v ČSSD.

Subtilní obavy některých funkcionářů, že by se v případě přerušení členství v ČSSD mohli dotčení členové domáhat změny soudním sporem, je alibismus. V nastalé situaci budou mít obvinění jiné starosti než se domáhat členství v ČSSD. Ostatně, ČSSD by jistě mediálně netratila na tom, pokud by se její obvinění členové do sporu s ní pustili. To by jí mohlo jen prospět.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

12:26 Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

Dnes nepíšu glosu. O smrti se glosy nepíší. Dnes chci ještě několika svými řádky vzpomenout na Mirka…