Vaše Věc: Zeman je odborníkem na všechno

26.04.2016 14:39

Od Peroutky až po problematiku cizích galaxií. K tomu všemu se vyjadřuje, a to dosti autoritativně, prezident Zeman. Je to škoda. Měl by se soustředit především na ty největší problémy země a k těm se vyjadřovat. Podobně jako to činil kdysi prezident Masaryk a v 30. letech také prezident Beneš.

Vaše Věc: Zeman je odborníkem na všechno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Tím, že se oba tito prvorepublikoví prezidenti nevyjadřovali ke všemu a příliš často, mohli vystupovat s nadhledem a odstupem a byli schopni duchovně-morálního vedení země. Lze si jen přát, aby i M. Zeman zmírnil kadenci svých slov a nápadů.

Jeho poslední nápad, kdy se M. Zeman vyjádřil, že nesouhlasí se zvyšováním platů úředníků, jež připravuje vláda. neboť si to prý úředníci nezaslouží, je z druhu těch nápadů, které neměly zaznít.

Státní úředníci za vlád ODS zaznamenávali vesměs stagnaci svých reálných příjmů, a vývoj reálných mezd ve veřejné správě zcela jistě vedl k odchodu stovek a možná tisíců kvalitních zaměstnanců do soukromé sféry. To určitě nebyl dlouhodobě žádoucí stav, a chce-li to vláda změnit, musí změnit i svůj přístup k odměňování státních zaměstnanců, včetně úředníků. Z tohoto hlediska vyjádření prezidenta není pro vládu. ani pro veřejnost příliš inspirativní.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.