Vaše věc: Budeme mít v médiích někdy vyvážené informace?

02.01.2016 7:34

V tomto týdnu jsme se z českých médií dozvěděli o tom, kolik civilistů zahynulo v Sýrii při náletech ruského letectva. Ale už jsme se nikde nedozvěděli, jak organizace, která s těmito čísly do médií přišla, k těmto počtům došla.

Vaše věc: Budeme mít v médiích někdy vyvážené informace?
Foto: pixabay.com
Popisek: Internet - ilustrační foto

Dozvěděli jsme se nicméně to, že Amnesty International je důslednou institucí plně napojenou na establishment zemí Západu. Neboť pokud by byla objektivní a slušnou organizací a byla schopná ukázat alespoň minimum kritického myšlení, musela by za ztráty na civilním obyvatelstvu kritizovat také Američany vedenou leteckou koalici.

Dnes zase jiná organizace vytvořená pro potřeby Západu, syrská exilová organizace SOHR, která se zapojuje do mediálního boje proti Rusku, přichází s informací, že v Sýrii, od zahájení ruských útoků na vojenské cíle zahynulo již 2 400 osob, z toho třetina civilistů.

Česká média nejsou schopna pracovat kriticky s informacemi

Už tato dvě čísla. zveřejněná během krátké doby. jsou ve značném nepoměru. 2400 a z toho třetina civilistů, to je 800 civilistů, ale Amnesty International mluví jen o 200 civilistech. Prostě, během několika dnů zde máme skokový růst civilních obětí…

A ani ti dobří hoši ze SOHR nehovoří nic o tom, kolik bojovníků Islámského státu, respektive kolik civilních obětí měli „na svědomí“ útoky Američanů a jejich západních i nezápadních leteckých spojenců na vojenské cíle v Sýrii. Česká média nejsou schopna pracovat kriticky s informacemi, které jsou vesměs informacemi dodanými agenturami Zapadu pro potřeby masírování mezinárodního veřejného mínění proti Rusku. A upřímně, kromě ne zcela významného serveru jako je tento, nikdo v mainstreamových médiích neprojevil sebemenší snahu o to, aby se tuto disproporci v informacích snažil eliminovat nebo na ni alespoň upozornit. Je to smutný příběh.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

16:40 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psan…