Vaše věc: Jak se připravuje sjezd ČSSD?

19.01.2018 21:35

Jen pár týdnů zbývá do únorového mimořádného sjezdu sociálních demokratů. Předsjezdová mašinérie je již v pohybu. Tedy pokud jde o konání okresních konferencí, po nichž budou následovat krajská sněmování. Nezdá se, že by ale byl větší zájem o hlubší zhodnocení volebního debaklu a hledání cest k renezanci strany. O zkušenosti z konání konference na Praze 5 nás informoval její účastník Oleg Gubin.

Vaše věc: Jak se připravuje sjezd ČSSD?
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Píše, že v jejím průběhu došel k závěru, že za debakl soc.dem. ve sněmovních volbách může nejen nejužší vedení, ale také mnohé regionální útvary. „Předvedl to předseda Obvodního výkonného výboru ČSSD v Praze 5 Jan Smetana, který zmíněnou konferenci řídil,“ říká dlouholetý člen strany. Chtiví diskuse byli předem vyzváni, aby příspěvky předali předem, aby byly rozeslány mailem ostatním účastníkům k prostudování. Diví se někdo, že v kuloárech někteří mluvili o cenzuře prováděné předsedou obvodu?

Oleg Gubin nám také vylíčil poslední minuty z vyměřeného času obvodní konference. „Za řečnickým pultíkem se vysloveně předváděl předseda návrhové komise Jiří Malínský. Bylo mi jasné, že se ke svému příspěvku už nedostanu. Požádal jsem proto Jana Smetanu u předsednického stolu, aby alespoň můj návrh usnesení, týkající se přizvání Jiřího Paroubka na krajskou konferenci a sjezd, Malínskému nadiktoval. „Je mi líto,“ prohlásil Smetana, „konference už skončila“, uvádí Gubin. Že by jen výraz animozity předsedy Smetany vůči Jiřímu Paroubkovi, jeho úspěšnému předchůdci ve vedení obvodu?

Co dodat? Praha 5 je nelevicový obvod a ve sněmovních volbách tu ČSSD získala pouhých 4,9 % hlasů. Kolik procent získá příště? Říká se, že tonoucí se stébla chytá, zdá se ale, že v případě Jana Smetany tomu tak není. Raději se utopí, než by dal slovo Paroubkoví. Problémem je, že topí celou sociální demokracii.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…