Vaše věc: Stávka v OKD?

20.02.2016 16:41

Horníci v OKD čekají jako ovečky na porážku. Jejich odborářští předáci se teď konečně vzmužili a přišli s myšlenkou, že vyhlásí stávkovou pohotovost, neboť prý nevědí nic o dění ve firmě NWR – OKD.

Vaše věc: Stávka v OKD?
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Důl Paskov

Vyhlášení o stávkové pohotovosti, resp. uvažování o její možnosti, přichází několik měsíců poté, co už měla být stávka v celém revíru OKD vyhlášena.

Je přece jasné, že vedení Bakalova NWR problémy horníků, tedy v první řadě jejich zaměstnání, ale také jejich odškodnění, řešit nechce a že velmi pravděpodobně také kašle na náklady, které způsobí ukončení těžby.

OKD – NWR prostě bude poté, co budou uzavřeny doly, jen prázdnou slupkou bez peněz. S tím, že Bakala a spol. si ze svého podnikání za necelých 12 let odnesli hodně přes 100 miliard korun, jsme už několikrát v nedávné minulosti informovali.

Desítky tisíc lidí dřív nebo později přijdou o práci

Horníkům zbývají jen oči pro pláč, a pokud sami nezatlačí na Bakalu a na vládu, nebudou mít ani z čeho plakat. Nebudou mít ani na slanou vodu.

Desítky tisíc lidí na Ostravsku, dřív nebo později prostě přijdou o práci a stát bude bankrot NWR a řešení následků těžby stát řádově desítky miliard korun.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.