Vaše věc: Ztratíme 35 miliard z evropských fondů

01.01.2016 12:36

Ze zhruba 800 miliard korun z evropských fondů, které vyjednala v závěru roku 2005 s EU na období na období let 2007-2013 vláda J. Paroubka, nebude prý vyčerpáno „jen“ 35 miliard korun.

Vaše věc: Ztratíme 35 miliard z evropských fondů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

ČR bylo umožněno čerpat od počátku tyto peníze s přesahem dvou následujících let, tedy 2014 a 2015. Například Slovensko a Rumunsko si ale vyjednaly výjimku a budou nevyčerpané peníze čerpat ještě v roce 2016.

O tom, že peníze nebudou v Česku dočerpány, se ví nejméně čtyři roky. Ví o tom od počátku svého nástupu na ministerstvo pro místní rozvoj i ministryně Šlechtová. Proč v této věci nic neudělala? Proč nedojednala výjimku, kterou dojednali v EU Slováci anebo Rumuni? Ví o tom vůbec paní ministryně, že je to možné ? Pokud ne, je to další důvod k tomu aby se odporoučela ze své funkce. 35 miliard korun je prostě příliš. To se nedá přehlédnout. To není chyba, to je tragédie.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pokles? Kdepak! Růst … potíží

13:57 Jiří Paroubek: Pokles? Kdepak! Růst … potíží

Na zemědělství se hodí stařičký vtip, že potíže růstu vystřídal růst potíží. Ty staré jsou stále nal…